Ράλι στη Wall - Στις 400 μονάδες τα κέρδη του Dow

Ράλι στη Wall - Στις 400 μονάδες τα κέρδη του Dow

Με σημαντικά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να έχουν εστιάσει αυτή τη φορά την προσοχή τους στην κεντρική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. 

Όπως σημειώνουν τα ξένα πρακτορεία, κρίσιμη είναι η πρωτη τηλεοπτική μονομαχία Τραμπ-Μπάιντεν καθώς μεταξύ άλλων θα αναλύσουν τα προγράμματά τους για την αμερικάνικη οικονομία. 

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για ένα νέο πακέτο στήριξης των πληγέντων από τον κορονοϊό. Μάλιστα, μιλώντας μέσα στο σαββατοκύριακο η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόσι, φάνηκε αισιόδοξη ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία.

Σε αυτό το κλίμα,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 475 μονάδες ή 1,75% και κινείται στις 27.649 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 1,31% ή 145 μονάδες στις 11.055 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 1,54% ή 50 μονάδες και κινείται στις 3.350 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow Jones έχασε 1,8% και ο S&P 500 απώλεσε 0,6% με τους δυό δείκτες να καταγράφουν το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Αύγουστο του 2019.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Amazon κερδίζει 1,84% με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι 13 και 14 Οκτώβρη θα ξεκινήσουν οι προσφορές που θα σημάνουν την έναρξη των εορταστικών προσφορών ενόψει των Χριστουγέννων. 

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 1,32%.