Ράλι 30% για το πετρέλαιο λόγω των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ

Ράλι 30% για το πετρέλαιο λόγω των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ

Σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου μετά από μια έκθεση που έδειξε μια μικρότερη από την αναμενόμενη ποσότητα αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, στοιχείο που κατευνάζει τις ανησυχίες των επενδυτών για τον περιορισμένο χώρο αποθήκευσης του εμπορεύματος.

Το West Texas Intermediate παράδοσης Ιουνίου ενισχύεται κατά 30% ή κατά 3,73 δολάρια/βαρέλι στα 16,07$ ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent καταγράφουν επίσης άνοδο 11% στα 22,74$ ανά βαρέλι.

Η άνοδος επήλθε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του American Petroleum Institute έδειξαν χτες ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 24 Απριλίου - σε 510 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με το Reuters. Πρόκειται για επίπεδο χαμηλότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών οι οποίοι έκαναν λόγο ύπαρξη 10,6 εκατομμυρίων βαρελιών.

Ωστόσο, σε σημείωμά της στις 28 Απριλίου, η Moody's ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για τις τιμές, αναμένοντας μέση τιμή του αμερικανικού αργού στα 30 δολάρια φέτος και στα 35 για το 2021.