Ώθηση στη Wall από το Χονγκ Κονγκ

Ώθηση στη Wall από το Χονγκ Κονγκ

Ράλι πραγματοποίησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά τη χθεσινή υποχώρηση που προήλθε κυρίως από τα αδύναμα μάκρο που δημοσιεύτηκαν και αφορούσαν στην αμερικάνικη οικονομία.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι επενδυτές καλωσόρισαν τις εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ με την απόσυρση του νομοσχεδίου για την έκδοση κρατουμένων στην Κίνα που είχε προκαλέσει θύελλα αντικυβερνητικών αντιδράσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 237 μονάδες ή 0,9% στις 26.355 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 103 μονάδες ή 1,3% στις 7.977 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 32 μονάδες ή 1,1% και ολοκλήρωσε τιςσυναλλαγές  στις 2.938 μονάδες.

Την απόσυρση του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για την έκδοση υπόπτων, που βύθισε σε πολιτική κρίση την πρώην βρετανική αποικία, ανακοίνωσε σήμερα η Κάρι Λαμ, κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ. 

Οι ανακοινώσεις της Λαμ έγιναν σε συνάντηση των φιλοκυβερνητικών βουλευτών και των αντιπροσώπων του κινεζικού νομοθετικού σώματος, του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου. Αργότερα σήμερα αναμένεται να προβεί και σε δημόσια ανακοίνωση.
Στο μεταξύ, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκονται στα ραντάρ των επενδυτών καθώς όπως όλα δείχνουν η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tyson Foods Inc υποχώρησε κατά 4% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη που βρέθηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Νωρίτερα ε κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις εξελίξεις σε Βρετανία και Χονγκ Κονγκ να βρίσκονται στο επίκεντρο.