Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους κυρίως στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην προσπάθεια των Δημοκρατικών και Ρεπουμλικάνων να συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο διάσωσης για τις οικονομικές συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία.

Την ίδια ώρα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν τις συνεχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας για το Brexit.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είναι σχεδόν αμετάβλητος με τον τραπεζικό κλάδο να κερδίζει 1,5% και στον αντίποδα τον κλάδο του λιανεμπορίου να υποχωρεί κατά 1,4%.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, o γερμανικός DAX κερδίζει 0,16% στις 12.563 μονάδες και ο γαλλικός  CAC ενισχύεται κατά 0,44% στις 4.872 μονάδες.

Στη Βρετανία, ο FTSE 100 κέρδίζει 0,63% στις 5.822 μονάδες.

Νωρίτερα, με οριακή άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, καθώς το δεύτερο και τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπέιτ του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού υποψήφιου Τζο Μπάιντεν δεν επιφύλαξε παρά ελάχιστες εκπλήξεις.