Οριακές μεταβολές στην Wall Street

Οριακές μεταβολές στην Wall Street

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με το ενδιαφέρον να έχει επικεντρωθεί τον κορονοϊό και τη ραγδαία επέκτασή του.

Την ίδια ώρα, πλησιάζει στο τέλος της η περίοδος που ανακοινώνονται τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των εταιρειών καθώς απομένει το 1/3 από αυτές που διαπραγματεύονται στον S&P 500.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,05% ή 13 μονάδες στις 29.088 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,11% ή 10,48 μονάδες και βρίσκεται στις 9.530 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,01% στις 3.328 μονάδες.

Στους 908 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Κίνα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας που καταμέτρησε 97 νέους θανάτους ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Παράλληλα, καταμετρήθηκαν 3.062 νέα κρούσματα, αυξάνοντας σε 40.171 το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας θα συνεδριάσουν επειγόντως την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν μέτρα κατά της διάδοσης του νέου κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έγινε σήμερα γνωστό από το Συμβούλιο της ΕΕ.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Restaurant Brands International Inc κερδίζει 2,36% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις σε επίπεδο κερδών.

Νωρίτερα με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 0,6%.