Οριακές απώλειες στη Wall Street

Οριακές απώλειες στη Wall Street

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που ξεκίνησαν αυτή την περίοδο να ανακοινώνονται.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας αντικατοπτρίζεται στα εταιρικά αποτελέσματα καθώς ισχυρά οικονομικά μεγέθη προϋποθέτουν ένα ισχυρό οικονομικό περιβάλλον.

Παράλληλα, τα οικονομικά αποτελέσματα αποτελούν βαρόμετρο για την πορεία όχι μόνο των μετοχών αλλά και συνολικά των δεικτών στα ταμπλό.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0.03% ή 14,54 μονάδες στις 28.895 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0.46% ή 42,96 μονάδες στις 9.230 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 4 μονάδες ή 0,13% και κινείται τις 3.283 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως χτες S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη 2,03% καταγράφει η μετοχή της JPMorgan με την τράπεζα να καταγράφει το υψηλότερο ετήσιο κέρδος που έχει σημειώσει ποτέ στην Β ιστορία της, ενώ παράλληλα είχε και μια ανάκαμψη στα έσοδα από το trading τους τελευταίους τρις μήνες του χρόνου.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής ανακοίνωσε καθαρά έσοδα ύψους 36,4 δισ. δολαρίων για το 2019, αυξημένο κατά 12% ετησίως, αφότου έφτασε τα 8,5 δισ. δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο, δηλαδή πιο πάνω από τα 7,45 δισ. δολάρια που περίμεναν οι αναλυτές του Bloomberg.

Την ίδια ώρα, άνοδο 2% καταγράφει η μετοχή της Citigroup με την τράπεζα να καταγράφει κέρδη και έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο που συμβάδισαν με τις υψηλότερες προβλέψεις των αναλυτών.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,73%.