Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές, ανησυχία για τον κοροναϊό

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές, ανησυχία για τον κοροναϊό

Με οριακά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς έχουν επηρεαστεί από τον νέο κοροναϊό που βρίσκεται σε έξαρση στην Κίνα και έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο εννέα ανθρώπων.

Μάλιστα εκφράζονται φόβοι πανδημίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για να εξετάσει εάν θα πρέπει να κηρυχθεί «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς εμβέλειας».

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το 50ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός. Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του έκανε έκκληση στις κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα με τις πολιτικές τους στους πολίτες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης κερδίζει 0,2% με τον κλάδο των αυτοκινήτων να ενισχύεται κατά 0,7%.

Στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,43% και κινείται στις 13.613 ενώ ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,2% στις 6.058 μονάδες.

Στην Βρετανία, ο FTSE κερδίζει 0,24% και κινείται στις 7.630 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Berkeley Group κάνει άλμα 5,4% με την κατασκευαστική εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα επιστρέψει στους μετόχους της τα επόμενα δύο χρόνια το πόσο των 593 εκατ. δολαρίων.

Την ίδια ώρα, ράλι και για την μετοχή της  Gjensidige που κερδίζει 4,1% ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Νωρίτερα, με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον Shanghai να κερδίζει 0,28%.