Ολοκληρώθηκε το 3ο Athex Small Cap Conference του Χρηματιστηρίου

Ολοκληρώθηκε το 3ο Athex Small Cap Conference του Χρηματιστηρίου

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης το 3ο ATHEX Small Cap Conference που φέτος διοργάνωσε διαδικτυακά στις 23 & 24 Νοεμβρίου ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τη συμμετοχή 14 εισηγμένων εταιρειών που ανήκουν στη μικρή κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Το συνέδριο κρίθηκε επιτυχές τηρουμένων των αναλογιών και των ιδιαίτερων συνθηκών που υπάρχουν στην αγορά, καθώς οι on line «συναντήσεις» (one-to-one meetings) αναλυτών και διαχειριστών με τα στελέχη των εισηγμένων εταιρειών ξεπέρασαν τις 380. Παράλληλα, από τους 31 επαγγελματίες της αγοράς που συμμετείχαν, 21 εταιρείες ήταν εγχώριοι και αλλοδαποί διαχειριστές κεφαλαίων και 10 ήταν χρηματιστηριακές εταιρείες.

Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου για την ενίσχυση της προβολής των εισηγμένων εταιρειών στην επενδυτική κοινότητα, την αύξηση της κάλυψής τους από τους χρηματιστηριακούς αναλυτές αλλά και την βελτίωση της ρευστότητας των μετοχών τους.

Στόχος της ΕΧΑΕ είναι να αναδειχθεί η νέα γενιά των εισηγμένων επιχειρήσεων που θα καταφέρουν να ανέβουν κλίμακα ισχύος και να συμπεριληφθούν στις μετοχές της μεσαίας ή και υψηλότερης κεφαλαιοποίησης. Άλλωστε, υπάρχουν παραδείγματα εταιρειών όπως π.χ. Μυτιληναίος, Jumbo, Aegean Airlines, Σαράντης κ.α. που ξεκίνησαν από τα Small Caps και την Παράλληλη Αγορά του Χ.Α. και πλέον εδώ και χρόνια αποτελούν μέλη της ελίτ και του FTSE 25.

Κατά τη διάρκεια του φετινού συνεδρίου, υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των 14 εισηγμένων εταιρειών με κεφαλαιοποίηση χαμηλότερη των 100 εκατ. ευρώ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε Έλληνες και ξένους διαχειριστές κεφαλαίων και αναλυτές το προφίλ αλλά και τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεών τους.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο 3ο ΑΤΗΕΧ Small Cap Conference ήταν οι: Alpha Trust ΑΕΔΑΚ, BriQ Properties AEEAΠ, Δρομέας, Εntersoft, Epsilon Net, Foodlink, Ικτίνος Ελλάς, Intracom Holding, Paperpack, Παπουτσάνης, Performance Technology, Π. Πετρόπουλος, Profile και Reds.