«Νευρικότητα» ρεκόρ στις τιμές του αργού - Ράλι ως και 30% το WTI και 12% το Brent

«Νευρικότητα» ρεκόρ στις τιμές του αργού - Ράλι ως και 30% το WTI και 12% το Brent

Ισχυρή ανάκαμψη παρουσιάζουν οι τιμές του πετρελαίου μετά τα χαμηλά 21 ετών που κατέγραψε νωρίτερα σήμερα το brent, με το ράλι στα συμβόλαια του WTI να ξεπερνά το 30% εν μέσω σπασμωδικών κινήσεων και έντονης νευρικότητας που χαρακτηρίζει την αγορά του «μαύρου χρυσού» τα τελευταία 24ωρα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του ευρωπαϊκού αργού τύπου Brent παράδοσης Ιουνίου, που είχε βρεθεί να υποχωρεί κάτω από τα 17 δολάρια το βαρέλι σε χαμηλό από το 1999 με βουτιά 24%, πλέον καταγράφει σημαντική άνοδο 1,2 δολαρίων ή 6,4% με την τιμή του να κινείται στα 20,57 δολάρια το βαρέλι.

Παράλληλα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου, που είχε φτάσει χτες Τρίτη να υποχωρεί έως και στα 6,50 δολάρια το βαρέλι με τη διαπραγμάτευσή του να διακόπτεται χθες συνολικά τρεις φορές για να ελεγχθεί η τεράστια μεταβλητότητα της τιμής του, πλέον έχει περάσει σε φοβερό ράλι με κέρδη που άγγιξαν μέχρι και το 31% στα 16 δολάρια/βαρέλι, ενώ πλέον διαπραγματεύεται στα 13,92 δολάρια/βαρέλι, με άνοδο 20,3% ή 2,3 δολάρια/βαρέλι.

«Η δυσθυμία θα διατηρήσει σίγουρα τις τιμές στο πάτωμα βραχυπρόθεσμα, μέχρι να φανεί φως στην άκρη του τούνελ, με τη σταδιακή επανέναρξη των οικονομικών δραστηριοτήτων που έχουν ανασταλεί παντού, σε όλο τον κόσμο», σχολίασε νωρίτερα σήμερα ο Τζινγκγί Παν, ο οποίος χαράσσει στρατηγική στην IG.

Η τιμή του βαρελιού του WTI προς παράδοση τον Μάιο, η διαπραγμάτευση της οποίας ολοκληρώθηκε την Τρίτη, βυθίστηκε τη Δευτέρα — για πρώτη φορά στην ιστορία — βαθιά σε αρνητικό έδαφος, με τους επενδυτές να φθάνουν στο σημείο να πληρώνουν τους αγοραστές για να ξεφορτωθούν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.

Υπενθυμίζεται πως χτες το βράδυ, η τιμή στο Future Ιουνίου για το αμερικανικό αργό (WTI), είχε κλείσει στα 9,90 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει μέσα στην ημέρα ακόμη και πάνω από 44%. Τυχαίο δεν είναι επίσης ότι οι τιμές σποτ για το αμερικανικό αργό κινήθηκαν στα 7,70 δολάρια το βαρέλι, με χαμηλό ημέρας ακόμη και το… 1,5 δολάριο και πτώση άνω του 70%.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί τρομάζει το κραχ του πετρελαίου

Τι δείχνει η κατάρρευση της τιμής του αμερικανικού αργού