Νέο ράλι για το πετρέλαιο - Κέρδη 20% για το WTI

Νέο ράλι για το πετρέλαιο - Κέρδη 20% για το WTI

Με άλμα 20% για το αμερικανικό WTI και ισχυρή άνοδο άνω του 13% για το ευρωπαϊκό Brent ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους τα συμβόλαια του πετρελαίου, συμπληρώνοντας την πέμπτη διαδοχική ημέρα κερδών καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε τόνωση της ζήτησης του αργού με την σταδιακή επανεκκίνηση των οικονομιών.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου για το WTI Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 24,56 δολάρια/βαρέλι, ενισχυμένο κατά 20,45% ή κατά 4,17 δολάρια/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent, με το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου να κλείνει με άνοδο 13,86% και να διαμορφώνεται στα 30.97 δολάρια/βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αμερικανικό αργό την Δευτέρα είχε καταγράψει κέρδη 3%, κλείνοντας πάνω από τα επίπεδα των 20 δολαρίων για πρώτη φορά από τα μέσα Απριλίου, ενώ το 5νθήμερο ανοδικό σερί που συμπλήρωσε σήμερα είναι το μεγαλύτερο από τον Ιούλιο του 2019.

Η άνοδος του αργού λαμβάνει χώρα παρά την απόφαση της Επιτροπής Texas Railroad, δηλαδή του ρυθμιστικού φορέα των ΗΠΑ για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, να εγκαταλείψει την προσπάθεια να αναγκάσει τους παραγωγούς να μειώσουν την παραγωγή μετά από αντιδράσεις από τις εταιρείες ενέργειας.

Τα κέρδη του αργού δείχνουν τα πρώτα σημάδια της επίδρασης της συμφωνίας των παραγωγών του OPEC+ για μείωση της παραγωγής.

Οι τιμές του πετρελαίου δέχτηκαν έντονη πίεση τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της μεγάλης υποχώρησης της ζήτησης που επήλθε μετά την πανδημία του κορονοϊού, με συμβόλαια του WTI να υποχωρούν μέχρι και σε αρνητική περιοχή.