Νέο ράλι για χρυσό και ασήμι

Νέο ράλι για χρυσό και ασήμι

Κέρδη έως και άνω του 1% καταγράφει ο χρυσός στις συναλλαγές της Τετάρτης με την τιμή spot να ανέρχεται έως τα 1.865,35 δολάρια ανά ουγγιά που είναι το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα περίπου εννέα ετών, από τον Σεπτέμβριο του 2011. Την ίδια ώρα, το πιο ενεργό προθεσμιακό συμβόλαιο έφτασε έως τα 1.866,70 δολάρια για να υποχωρήσει στη συνέχεια προς το επίπεδο των 1.855 δολαρίων.

Η αποδυνάμωση του δολαρίου και η προσδοκία για ακόμη μεγαλύτερα νομισματικά και δημοσιονομικά πακέτα ενίσχυσης της οικονομίας δίνουν, σύμφωνα με αναλυτές, ώθηση στα πολύτιμα μέταλλα. Στο ίδιο πλαίσιο, σημαντικά κέρδη σημειώνει και το ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να ενισχύεται έως το επίπεδο των 23 δολαρίων για πρώτη φορά από το 2013.

«Το εύρος των πακέτων ενίσχυσης της οικονομίας έχουν ωθήσει εκ νέου τους επενδυτές σε assets όπως ο χρυσός», ανέφερε στο Reuters, ο αναλυτής της ANZ, Ντάνιελ Χάινς. «Η πιθανότητα να παραμείνουν τα επιτόκια χαμηλά στο μέλλον και η αποδυνάμωση του δολαρίου έχουν ενισχύσει σημαντικά το επενδυτικό ενδιαφέρον», πρόσθεσε.