Μικρά κέρδη στην Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων για το πακέτο στήριξης

Μικρά κέρδη στην Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων για το πακέτο στήριξης

Ήπια ανοδικά κινούνται την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η επιφυλακτικότητα που επικρατεί στους επενδυτικούς κύκλους σχετικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας οδηγεί την συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος, την στιγμή που η ανησυχία σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης αλλά και αναφορικά με την πορεία της πανδημίας εξακολουθεί να αποτελεί το σημείο καμπής στην αγορά.

Πιο αναλυτικά, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό πακέτο στήριξης, αναλυτές θεωρούν πως οι πιθανότητες για μία συμφωνία μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου περιορίζονται όσο περνάει ο καιρός, με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι να αναφέρει ωστόσο πως φαίνεται ότι έχει σημειώσει πρόοδο στις τελευταίες συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν. 

Στο μέτωπο του κορονοϊού, ο κινητός μέσος όρος επτά ημερών για τα νέα κρούσματα σημείωσε άνοδο στα 59.527 την περασμένη Τρίτη, ενώ ο κινητός 14 ημερών ήταν στα 55.282, σύμφωνα με την Wall Street Journal, γεγονός που υποδεικνύει πως τα ημερήσια κρούσματα σημειώνουν άνοδο, εγείροντας νέες ανησυχίες σχετικά με ενδεχόμενη επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την μείωση της εξάπλωσης της νόσου.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 65 μονάδων ή 0,23% και διαμορφώνεται στις 28.276 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτης S&P 500, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,28% και βρίσκεται στις 3.445 μονάδες, ενώ κέρδη 0,48% καταγράφει και ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, που βρίσκεται στις 11.535 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, μεγάλη πτώση σημείωσαν οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την εβδομάδα που έληξε στις 17 Οκτωβρίου στις 787.000 από 842.000 προηγουμένως. 

Οι νέες αιτήσεις κινούνται σταθερά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αφού έπεσαν κάτω από το 1 εκατομμύριο τον Αύγουστο. Κινούνται υψηλότερα από το υψηλό των 665.000 που είχε καταγραφεί κατά την ύφεση του 2007-2009, ωστόσο έχουν μειωθεί σημαντικά από το ρεκόρ των 6,8 εκατομμυρίων που σημειώθηκε στο τέλος Μαρτίου.