Μικρά κέρδη και αισιοδοξία στις ευρωαγορές μετά τη Σύνοδο

Μικρά κέρδη και αισιοδοξία στις ευρωαγορές μετά τη Σύνοδο

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών που κατέληξε σε λευκό καπνό για το πακέτο στήριξης στα κράτη μέλη της ΕΕ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών λόγω του κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες μετά και την τελευταία συμβιβαστική πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Σε μία Σύνοδο που κράτησε συνολικά πέραν των 100 ωρών, ξεπερνώντας το ιστορικό ρεκόρ διάρκειας εκείνης του Δεκεμβρίου του 2000 για τη Συνθήκη της Νίκαιας, οι «27» συμφώνησαν ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποτελείται από επιχορηγήσεις ύψους 390 δισ. ευρώ και δάνεια 360 δισ. ευρώ.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,3% με τους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές σε θετικό έδαφος.

Στη Γερμανία, ο DAX κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη, ήτοι 0,96% και έκλεισε στις 13.171 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC κέρδισε μόλις 0,22% κλείνοντας στις 5.104 μονάδες. 

Στην Βρετανία, ο FTSE 100 κέρδισε 0,13% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 6.269 μονάδες.