«Μηδένισε» στη λήξη η Wall Street

«Μηδένισε» στη λήξη η Wall Street

Συνεδρίαση έντονης διακύμανσης ήταν η σημερινή στην αμερικανική αγορά, με τους τρεις βασικούς δείκτες να διαγράφουν στην τελευταία ώρα των συναλλαγών τα μεγάλα κέρδη που σημείωναν και ολοκληρώνουν σε αρνητικό έδαφος με μικρές απώλειες. Αξιοσημείωτο των σημερινών συναλλαγών είναι ότι ο Dow Jones έφτασε να κερδίζει μέχρι και 940 μονάδες.

Το έντονο sell off στο νήμα της λήξης της συνεδρίασης δεν «επέτρεψε» στην Wall Street να διευρύνει το κερδοφόρο σερί της μετά το εντυπωσιακό χθεσινό ράλι.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, έχει επιστρέψει η αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών καθώς τα επίσημα στοιχεία για την πανδημία του νέου κορονοΪού δείχνουν ότι ενδεχομένως να ξεκινάει η υποχώρηση τόσο των θανάτων όσο και των κρουσμάτων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξαγγελίες της διοίκησης Τραμπ για επιπρόσθετα πακέτα ενίσχυσης της αμερικάνικης οικονομίας μετά τις δυσχερείς οικονομικές συνέπειες σε επιχειρήσεις ελέω κορονοϊού, φαίνεται πως ενθαρρύνουν τους επενδυτές.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα συνολικά κρούσματα έχουν φτάσει 1.363.000 χιλιάδες κρούματα και ο θλιβερός απολογισμός τους 76.370 θανάτους ενώ οι ΗΠΑ κατέχουν την αρνητική πρωτιά με 10.966 θανάτους.

Στη λήξη της συνεδρίασης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,12% ή 26 μονάδες και έκλεισε στις 22.653 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 0,33% % ή 25 μονάδες στις 7.887 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,16% ή 4,27 μονάδες και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 2.659 μονάδες.

Χαρακτηριστικό της έντονης διακύμανσης των συνεδριάσεων το τελευταίο διάστημα είναι το παρακάτω διάγραμμα του CNBC που δείχνει τις ποσοστιαίες μεταβολές του S&P 500: