Μεικτά πρόσημα στη Wall - Δεύτερη μέρα απωλειών για τον Dow Jones

Μεικτά πρόσημα στη Wall - Δεύτερη μέρα απωλειών για τον Dow Jones

Ήπιες μεταβολές κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και με τους επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης.

Ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 0,23% κλείνοντας στις 26.671 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,28% υψηλότερα στις 10.503 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημείωσε επίσης άνοδο 0,28% στις 3.224 μονάδες.

Oι μετοχές διέγραψαν τα αρχικά περιορισμένα κέρδη μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε στις 73,2 μονάδες τον Ιούλιο από 78,1 τον Ιούνιο, έναντι προβλέψεων για άνοδο στις 78,6 μονάδες.

Στις ΗΠΑ, αυξάνονται οι πιέσεις προς τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο να επεκτείνουν το μέτρο των ενισχυμένων επιδομάτων ανεργίας, που είχε εγκριθεί με στόχο τη στήριξη των αμερικανικών νοικοκυριών, το οποίο λήγει στο τέλος του τρέχοντος μήνα. 

Παράλληλα, στις Βρυξέλλες ξεκίνησε σήμερα η Σύνοδος Κορυφής με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ που έχει προτείνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Στο ταμπλό, η μετοχή της BlackRock ενισχύθηκε κατά 3,6%. Η εταιρεία είχε κέρδη 1,21 δισ. δολάρια ή $7,85 ανά μετοχή, τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, από 1,0 δισ. δολάρια ή $6,41 ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν. Ολοκλήρωσε το τρίμηνο με $7,32 τρισ. σε υπό διαχείριση assets, σημειώνοντας άνοδο από τα $6,84 τρισ. που είχε το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Παράλληλα, ελπίζουν ότι θα υπάρξει περαιτέρω δημοσιονομική στήριξη, καθώς το πρόγραμμα επιπρόσθετης στήριξης των ανέργων λήγει στις 31 Ιουλίου. Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η μάχη στο Κογκρέσο για τη ψήφιση του επόμενου πακέτου τόνωσης.

Boυτιά 6,4% σημείωσε το Netflix, λόγω του guidance για τους νέους συνδρομητές, που είναι μισοί από αυτούς που ανέμεναν οι αναλυτές. Η Netflix δεν κατάφερε να έχει κέρδη ανά μετοχή σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις, λόγω εφάπαξ χρέωσης στην Καλιφόρνια που σχετίζεται με με πιστώσεις φόρου έρευνας και ανάπτυξης.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν 17% στις ΗΠΑ τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, φτάνοντας στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,19 εκατ., σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Στο ταμπλό, η μετοχή της BlackRock ενισχύθηκε 3,6%. Η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία στον κόσμο ανακοίνωσε μεγάλη άνοδο στα τριμηνιαία κέρδη. Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη είχε κέρδη 1,21 δισ. δολάρια ή $7,85 ανά μετοχή, τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, από 1,0 δισ. δολάρια ή $6,41 ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν. Ολοκλήρωσε το τρίμηνο με $7,32 τρισ. σε υπό διαχείριση assets, σημειώνοντας άνοδο από τα $6,84 τρισ. που είχε το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Boυτιά 6,4% σημείωσε το Netflix, λόγω του guidance για τους νέους συνδρομητές, που είναι μισοί από αυτούς που ανέμεναν οι αναλυτές.