7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street - Άνοδος πάνω από 440 μονάδες για τον Dow Jones

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street - Άνοδος πάνω από 440 μονάδες για τον Dow Jones

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, οι οποίοι ανέκαμψαν μετά τις απώλειες υπό το φόβο εκτροχιασμού της πορείας της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως λόγω μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αυξήθηκε κατά 448 μονάδες.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 34.870 μονάδες (αύξηση 1,3%), ο διευρυμένος S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,13% και έφτασε στις 4.369 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq ακολούθησε και αυτός ανοδική πορεία παρουσιάζοντας μικρότερα κέρδη της τάξεως του 0,98%  κλείνοντας στις 14.701 μονάδες.

Παράλληλα, η απόδοση του δεκαετούς τίτλου των ΗΠΑ ενισχύθηκε σήμερα κατά 7 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται περίπου στο 1,36%, έπειτα από τη μεγάλη πτώση χτες με την οποία είχε υποχωρήσει στο 1,25%.

Οι μετοχές που είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες την Πέμπτη των εταιρειών παιχνιδιών και των τραπεζών είχαν άνοδο σημειώνοντας κέρδη την Παρασκευή.

Ο τίτλος της Bank of America πραγματοποιεί άλμα κατά 2,5%, στο χώρο της κρουαζιέρας οι Royal Caribbean και Wynn Resorts σημειώνουν άνοδο κατά 2%, όπως και η αεροπορική εταιρεία American, ενώ United Airlines σημείωσε ράλι συν 3%.

Στην κορυφή του Dow Jones βρίσκεται η μετοχή της Dow Inc με κέρδη άνω του 3,1%, ενώ η General Motors πραγματοποιεί άλμα 4,4% αφότου η Wedbush της έδωσε σήμα buy με περιθώρια ανόδου 50%, καθώς οι επενδυτές έδωσαν σημασία στην έκταση της τεχνολογίας και των ηλεκτρικών οχημάτων της.

Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκαν στην πλειοψηφία τους οι λεγόμενες "Big Tech", έπειτα από τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα το οποίο θα θέτει στο στόχαστρο τις πρακτικές των κολοσσών του τεχνολογικού κλάδου, με απώτερο στόχο τη διάσπασή τους λόγω παρεμπόδισης του ανταγωνισμού.

Η Amazon σημείωσε πτώση περίπου 0,5% αφού έφτασε στο νέο υψηλό όλων των εποχών την Πέμπτη.

Επιπλέον, η τελευταία έκθεση για την ανεργία που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη έδειξε επίσης πιθανή επιβράδυνση στον τομέα της εργασίας.

Οριακή άνοδο σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 2.000 στις 373.000 από 371.000 την εβδομάδα που έληξε στις 26 Ιουνίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 350.000. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας αυξήθηκε στα 3,339 εκατ. από 3,484 εκατ.

«Η αγορά είναι σταθερά στο μέσο του κύκλου και με αυτό έρχεται συνήθως μια διόρθωση σε επίπεδο δείκτη 10-15%. Αναμένουμε ότι μια τέτοια διόρθωση θα δημιουργήσει ευκαιρίες αγοράς, δεδομένου ενός ακόμη ισχυρού σκηνικού ανάπτυξης», δήλωσε ο Mike Wilson, επικεφαλής στρατηγικός μετοχών των ΗΠΑ της Morgan Stanley.