Λαγκάρντ: Τα κρυπτονομίσματα δεν αξίζουν τίποτα

Λαγκάρντ: Τα κρυπτονομίσματα δεν αξίζουν τίποτα

Ως άκρως κερδοσκοπικά, υψηλού ρίσκου περιουσιακά στοιχεία χαρακτήρισε τα κρυπτονομίσματα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προσθέτοντας ότι κατά τη γνώμη της δεν αξίζουν τίποτα, καθώς δεν υπάρχουν υποκείμενα στοιχεία που να λειτουργούν ως άγκυρα ασφαλείας.

«Πάντα έλεγα ότι τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης είναι άκρως κερδοσκοπικά, υψηλού ρίσκου περιουσιακά στοιχεία», ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ στην ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή College Tour σε μια συνέντευξη που θα μεταδοθεί την Κυριακή, σύμφωνα με το Politico. «Η πολύ ταπεινή μου εκτίμηση είναι ότι δεν αξίζουν τίποτα. Βασίζονται στο τίποτα, δεν υπάρχουν υποκείμενα στοιχεία που να λειτουργούν ως άγκυρα ασφάλειας», πρόσθεσε.

Η Λαγκάρντ αποκάλυψε ότι ποτέ δεν είχε επενδύσει σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, αλλά ο γιος της το έκανε - με λίγη τύχη. Ένα ψηφιακό ευρώ, ωστόσο, θα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, εξήγησε η Λαγκάρντ. «Τη μέρα που θα έχουμε το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας, οποιοδήποτε ψηφιακό ευρώ, θα το εγγυηθώ», είπε. «Η κεντρική τράπεζα θα είναι πίσω από αυτό. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ διαφορετικό», συμπλήρωσε 

Η Λαγκάρντ αναφέρθηκε επίσης στη νομισματική πολιτική, σηματοδοτώντας και πάλι ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούλιο για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ωστόσο, φάνηκε να υποβαθμίζει την πιθανότητα μιας κίνησης 50 μονάδων βάσης. Αντίθετα, έδειξε ότι μπορεί να ευνοεί μια πιο αργή πορεία σύσφιξης, προειδοποιώντας ότι η ΕΚΤ δεν θέλει να φρενάρει ένα «αυτοκίνητο που κινείται». Στόχος είναι «να σηκώσει το πόδι από το γκάζι... για να επιβραδύνει τον πληθωρισμό».