ΚΚR: Κοντά στην απόκτηση μεριδίου στην εταιρεία οπτικών ινών MetroNet

ΚΚR: Κοντά στην απόκτηση μεριδίου στην εταιρεία οπτικών ινών MetroNet

Το fund ΚΚR βρίσκεται κοντα σε συμφωνία για την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου στην εταιρεία MetroNet, πάροχο υπηρεσιών οπτικών ινών στο διαδίκτυο, η οποία εκτιμάται σε  σε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος.

Η συναλλαγή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ακόμα και εντός της εβδομάδας και ενδέχεται να συμμετέχει και η Oak Hill Capital, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg.

H MetroNeτ η οποία ιδρύθηκε το 2005 με ένα δίκτυο οπτικών ινών στο Greencastle της Ιντιάνα, λειτουργεί σε 80 κομητείες στην Ιντιάνα, την Αϊόβα, το Ιλινόις, το Κεντάκι, το Μίσιγκαν, τη Φλόριντα και το Οχάιο, ενώ πέρυσι απέκτησε  την ανταγωνιστική της Jaguar Communications με έδρα τη Μινεσότα.

Η υποδομή τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ προαελκύει όλο και περισσότερους επενδυτές οι οποίοι αναζητούν σταθερές αποδόσεις και συνεχή ανάπτυξη. Η Oak Hill τον Ιανουάριο δήλωσε ότι επένδυσε στην NetSpeed ​​LLC, μια εταιρεία οπτικών ινών που δραστηριοποιείται στην Πενσυλβάνια και το Κονέκτικατ. Η GTCR, μια άλλη εταιρεία ιδιωτικών μετοχών, την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι επένδυσε στην Point Broadband, μια υπηρεσιών δεδομένων ινών και υψηλής ταχύτητας σε  ανατολικά του Μισισιπή.