Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, 15:32

-A +A

Κίνα: Αυξήθηκαν οι εκροές κεφαλαίων το Δεκέμβριο

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, 15:32
-A +A

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πούλησαν 628,98 δισ. γουάν, (δηλαδή 95,6 δισ. δολάρια) ξένου συναλλάγματος το Δεκέμβριο, σύμφωνα με υπολογισμούς της Wall Street Journal με βάση στοιχεία που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα τη Δευτέρα, καθώς οι εκροές κεφαλαίων από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σημειώνουν αύξηση.

Το στοιχεία του Δεκεμβρίου ακολούθησαν τις καθαρές πωλήσεις 221,27 δισ. γουάν σε ξένα συναλλάγματα το Νοέμβριο, γεγονός που δείχνει ότι η πίεση εκροών αυξήθηκε, ενώ ταυτόχρονα η εγχώρια οικονομία "παγώνει".

Επίσης, το Δεκέμβριο, τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος της Κίνας σημείωσαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στην ιστορία τους, καθώς μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν τριών χρόνων ενώ παράλληλα το γουάν αποδυναμώθηκε περαιτέρω έναντι του αμερικανικού δολαρίου. 

Η έκθεση του τραπεζικού συστήματος της Κίνας στην αγορά συναλλάγματος ανήλθε στα 26,59 τρισ. γουάν στο τέλος του Δεκεμβρίου, ενώ βρισκόταν στα 27,21 τρισ. γουάν στα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν αγορές και πωλήσεις εμπορικών τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά κατά κύριο λόγο αντανακλούν τις συναλλαγές της κεντρικής τράπεζας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα