Κέρδη μετά τις διευκρινήσεις για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας
Wall Street

Κέρδη μετά τις διευκρινήσεις για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

Ανοδικά κινούνται την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street μετά τις διευκρινήσεις του Π. Ναβάρο σχετικά με την εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, καθώς νωρίτερα ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για εμπορικά ζητήματα είχε αφήσει να εννοηθεί πως η συμφωνία είχε τερματιστεί.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 228 μονάδων ή 0,88% και διαμορφώνεται στις 26.253 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος βρίσκεται στις 3.147 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,97%.

Τέλος, νέα ιστορικά υψηλά καταγράφει ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος βρίσκεται στις 10.196 μονάδες, με κέρδη 1,39%.

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα σήμερα αναστάτωση προκλήθηκε όταν ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για εμπορικά ζητήματα Πίτερ Ναβάρο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο  Fox News είχε αφήσει να εννοηθεί πως η εμπορική συμφωνία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, η οποία είχε τεθεί σε ισχύ τον Φεβρουάριο θέτοντας τέλος στις εμπορικές συγκρούσεις που μαίνονταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν είναι σε ισχύ.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Π. Ναβάρο διευκρίνισε ότι η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας δεν έχει τελειώσει, και δήλωσε πως τα σχόλιά του είχαν «ληφθεί ​​εκτός πλαισίου». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε μέσω tweet ότι «η εμπορική συμφωνία με την Κίνα παραμένει πλήρως ανέπαφη. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουν να τηρούν τους όρους της Συμφωνίας!».