Intel: Οι ελλείψεις ημιαγωγών μπορεί να διαρκέσουν χρόνια

Intel: Οι ελλείψεις ημιαγωγών μπορεί να διαρκέσουν χρόνια

Ο CEO της Intel επανέλαβε σήμερα, Δευτέρα, ότι ενδέχεται να πάρει χρόνια για να επιλυθεί το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα πρόβλημα που έχει κλείσει ορισμένες γραμμές παραγωγής αυτοκινήτων και γίνεται αισθητό και σε άλλους τομείς όπως τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης.

Σε παρέμβασή του σε εκδήλωση στο πλαίσιο της εμπορικής έκθεσης Computex στην Ταϊπέι, ο Γκέλσινγκερ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπήρξε "ένας κύκλος εκρηκτικής ανάπτυξης των ημιαγωγών" που έχει προκαλέσει τεράστια πίεση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

«Αλλά ενώ ο κλάδος έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των βραχυπρόθεσμων περιορισμών, ίσως να χρειαστούν ακόμη δύο χρόνια για να αντιμετωπίσει το οικοσύστημα τις ελλείψεις σε δυναμικότητα χυτηρίων, υποστρώματα και εξαρτήματα», τόνισε ο ίδιος.

Η Intel ανακοίνωσε τον Μάρτιο ένα σχέδιο ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα παραγωγής προηγμένων τσιπ, κατασκευάζοντας δύο εργοστάσια στην Αριζόνα και ανοίγοντας τα εργοστάσιά της σε εξωτερικούς πελάτες.

«Σχεδιάζουμε να επεκταθούμε και σε άλλες τοποθεσίες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, εξασφαλίζοντας μια βιώσιμη και ασφαλή αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών για τον κόσμο», δήλωσε ο Γκέλσινγκερ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.