Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 12:29

Απόστολος Σκουμπούρης
-A +A

Η. Ζαχαράκης (Fast Finance): Οι τράπεζες θα καθορίσουν το «παιχνίδι» στο ΧΑ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 12:29
Η. Ζαχαράκης (Fast Finance): Οι τράπεζες θα καθορίσουν το «παιχνίδι» στο ΧΑ

Την άποψη πως «ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να είναι το κλειδί στην μεγάλη εικόνα της αγοράς μιας και τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να επανακάμψει πάνω από τις 1.000 μονάδες, που είναι και το επίπεδο που έγιναν οι ανακεφαλαιοποιήσεις» υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης στην εβδομαδιαία ανάλυσή του.

Σημειώνει ότι «μπορεί να προχωράνε με σημαντικούς ρυθμούς οι μειώσεις των κόκκινων δανείων, παρόλα αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσει η έκβαση του σχεδίου ΗΡΑΚΛΗΣ. Με δειλά βήματα αρχίζει να υπάρχει άνοιγμα στα στεγαστικά δάνεια, όμως είναι ακόμα νωρίς για να πούμε ότι ο κλάδος λειτουργεί με κανονικές ταχύτητες».

Από εκεί και πέρα ο χρηματιστής τονίζει πως «τα μεγάλα έργα που μπορούν να δώσουν πνοή στην ανάπτυξη δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, κάτι που η αγορά το αποτιμά κινούμενη με νωχελικούς ρυθμούς μέχρι να διαπιστώσει ότι οι αναγγελίες αρχίσουν να γίνονται και πράξεις. Δυστυχώς, το σύστημα μας είναι έτσι δομημένο και χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να αλλάξει συνήθειες και δομές πολλών ετών με την κυβέρνηση να φαίνεται ότι καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες για αυτό».

Σ' ότι αφορά τα τεχνικά δεδομένα, ο κ. Ζαχαράκης θεωρεί κρίσιμη την περιοχή των 927 μονάδων καθώς μια κατοχύρωσή της σε κλείσιμο, «μπορεί να μας δώσει την πολυπόθητη τάση που έχουμε ξεχάσει τις τελευταίες μέρες».

Πιο συγκεκριμένα, τονίζει πως «τα επίπεδα των 900 μονάδων άντεξαν δύο φορές το τελευταίο διάστημα, ενώ οι 927 μονάδες είναι η κοντινή αντίσταση και ενδεχόμενη κατοχύρωσή της σε κλείσιμο, θα μας δώσει νέα είσοδο και πιθανή κίνηση στην ζώνη του 950-960 και πάλι. Στον αντίποδα, μια διάσπαση των 900 μονάδων θα μας φέρει στην ζώνη των 887 μονάδων σημειώνει ο ίδιος.

Αναφορικά με τον FTSE 25 ο χρηματιστής σημειώνει πως πλέον δοκιμάζει την διάσπαση των 2.330 μονάδων, κάτι που αν συμβεί, θα δοκιμάσουμε και πάλι κίνηση προς τα υψηλά μας. Το επίπεδο των 2.300 μονάδων είναι κοντινή στήριξη και το επίπεδο των 2.274 μονάδων κύρια στήριξη, με το stop να παραμένει στις 2.252 μονάδες.

Για τον τραπεζικό δείκτη τονίζει πως θα μας δώσει αγοραστικό ημερήσιο σήμερα σήμα άμα κατοχυρωθεί η περιοχή των 846 μονάδων σε κλείσιμο, με επόμενο κύριο επίπεδο τις 800 μονάδες. Στον αντίποδα, αν διασπαστούν εκ νέου οι 825 μονάδες, τότε μπορεί να κυλήσει ο δείκτης ξανά στις 790 μονάδες.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα