7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Η «υπογραφή Τραμπ» ωθεί την Wall σε νέα ιστορικά υψηλά

Η «υπογραφή Τραμπ» ωθεί την Wall σε νέα ιστορικά υψηλά

Με σημαντικά κέρδη συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την αργία των Χριστουγέννων, οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να ανταποκρίνονται θετικά στην κίνηση έκπληξη του Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει το δεύτερο πακέτο στήριξης της αμερικάνικης οικονομίας για τις συνέπειες του κορονοϊού. 

Παρά τις απειλές για βέτο του αμερικανού προέδρου το πακέτο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ γεγονός που θα δώσει "βαθιά ανάσα" σε εκατομμύρια Αμερικανούς και θα αποτρέψει το "ομοσπονδιακό λουκέτο". 

Το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας παρατείνει, μεταξύ άλλων, τα διευρυμένα επιδόματα ανεργίας έως τον Μάρτιο, ωστόσο περίπου 10 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν το δικαίωμα αυτό για μια εβδομάδα, λόγω της καθυστέρησης του Τραμπ να υπογράψει το νομοσχέδιο. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones που κερδίζει 1,05% ή 317 μονάδες και καταγράφει νέα υψηλά στις 30.516 μονάδες, και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,49% ή 62 μονάδες στις 12.868 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,87 % ή 32 μονάδες στις 3.735 μονάδες.  

Την ίδια ώρα, το δεύτερο κύμα πανδημίας συνεχίζει απτόητο στις ΗΠΑ καθώς χτες ξεπεράστηκε το όριο των 19 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, όπως δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

Παράλληλα, ο γνωστός Aμερικανός ανοσολόγος Δρ. Άνθονι Φάουτσι εξέφρασε χθες Κυριακή τον φόβο του πως η χώρα δεν έχει δει ακόμη το χειρότερο στάδιο της πανδημίας, καθώς περιμένει νέα αύξηση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές του τέλους του έτους.