Η αύξηση των κρουσμάτων έφερε απώλειες στις ευρωαγορές

Η αύξηση των κρουσμάτων έφερε απώλειες στις ευρωαγορές

Πτωτικά κινήθηκαν τη Δευτέρα οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται στις ΗΠΑ αλλά και οι τοπικές εξάρσεις στη Γερμανία, προκαλούν ανησυχίες για μία νέα έξαρση της νόσου και ενδεχομένως μία νέα σειρά περιοριστικών μέτρων.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε απώλειες 0,74% κλείνοντας στις 362,74 μονάδες.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε απώλειες 0,55% και έκλεισε στις 12.262 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 βρέθηκε στις 4.948 μονάδες με πτώση 0,62%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 6.244 μονάδες σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,76%, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB έχασε 0,71% στις 19.480 μονάδες. Τέλος, στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε με απώλειες 0,92%

Το κλίμα στην αγορά δυσχέρανε η νέα αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, με πολλές Πολιτείες να βρίσκονται αντιμέτωπες με καθημερινή άνοδο των καθημερινών λοιμώξεων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των ασθενών που εισάγονται για νοσηλεία στα νοσοκομεία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την Κυριακή καταγράφηκαν περισσότερες από 30.000 νέες λοιμώξεις, αριθμός που αποτελεί τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό από την 1η Μαΐου, ενώ επτά πολιτείες σημείωσαν νέα αρνητικά ρεκόρ στις ημερήσιες καταγραφές τους.

Παράλληλα, στην Γηραιά Ήπειρο, και η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με τοπικές εξάρσεις του κορονοϊού, γεγονός που οδήγησε στην αύξηση του δείκτη αναπαραγωγής του κορονοϊού σε επίπεδα συναγερμού (2,88).