Η απόφαση του ΣτΕ άλλαξε τα δεδομένα και στο Χρηματιστήριο

Η απόφαση του ΣτΕ άλλαξε τα δεδομένα και στο Χρηματιστήριο

Η απόφαση του ΣτΕ που σύμφωνα με πληροφορίες απέρριψε την προσφυγή της Hard Rock International, ανοίγοντας πλέον τον δρόμο για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την εκκίνηση της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό, άλλαξε τα δεδομένα και στο ΧΑ που επανάκτησε τις 600 μονάδες με στήριξη από Lamda Development και ΓΕΚ Τέρνα.

Πρόκειται για απόφαση που «καίει» και το τελευταίο χαρτί της Hard Rock, ενώ έρχεται λίγες ώρες μετά την δημόσια δέσμευση της Mohegan ότι είναι πλήρως προετοιμασμένη να υλοποιήσει την επένδυση στο πλαίσιο της κοινοπραξίας Inspire Athens με τη ΓΕΚ Τέρνα.

Πρόκειται για απόφαση μεγάλης ουσίας και σημειολογίας δεδομένου ότι όταν ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό, θα σημάνει την καθοριστική φυγή προς τα εμπρός και θα οριοθετήσει την αλλαγή πλεύσης στα επενδυτικά δρώμενα της χώρας.

Πλέον, ο Γενικός Δείκτης κάνει προσπάθεια επανάκτησης της ζώνης των 600 μονάδων καθώς διαπραγματεύεται στις 603 μονάδες με κέρδη 0,42%, ενώ πρωτύτερα και στο χαμηλό ημέρας έφτασε έως τις 595,53 μονάδες (-0,86%).

«Κλειδί» για την αλλαγή του σκηνικού στο Χ.Α. ήταν η «επιστροφή» των μετοχών που εμπλέκονται άμεσα στο project του Ελληνικού Lamda Development και ΓΕΚ Τέρνα οι οποίες πλέον ενισχύονται 6,85% και 6,47% αντίστοιχα, «τραβώντας» και άλλες μετοχές του Large Cap σε θετικό γύρισμα. Η αξία συναλλαγών παραμένει βεβαίως σε πολύ ήπιο τέμπο μόλις στα 22 εκατ. ευρώ με πάνω από 4 εκατ. ευρώ να είναι πακέτα σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Πλέον, θετικά έχουν γυρίσει οι περισσότερες μετοχές του FTSE 25, με τη Μυτιληναίος να κερδίζει άνω του 2%, ενώ άνω του 1% ενισχύονται οι ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Aegean Airlines, Fourlis, Eurobank, ΔΕΗ και ΕΛΠΕ. Βελτιωμένη είναι η εικόνα και στον Mid Cap, ενώ στο σύνολο της αγοράς οι μετοχές που ενισχύονται πλέον είναι 48 ενώ όσες υποχωρούν 40.