Goldman Sachs: Στο 15,5% η απόδοση των εμπορευμάτων στο 12μηνο

Goldman Sachs: Στο 15,5% η απόδοση των εμπορευμάτων στο 12μηνο

Το τμήμα Commodities Research της Goldman Sachs αύξησε τις προβλέψεις του για τις αποδόσεις των εμπορευμάτων τους επόμενους 12 μήνες στο 15,5%, έναντι των εκτιμήσεων του Ιανουαρίου για 10,2%, υποστηρίζοντας ότι συνιστούν την καλύτερη αντιστάθμιση απέναντι στον πληθωρισμό.

Επίσης, η Goldman αναμένει αποδόσεις 6,2% και 15,1% τους επόμενους τρεις και έξι μήνες αντίστοιχα, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 5,8% και 9,5%, σημειώνοντας ότι τα εμπορεύματα με τιμές spot έχουν επωφεληθεί από την υψηλότερη του εκτιμώμενου οικονομική δραστηριότητα καθώς προέκυψαν ελλείψεις ανεξάρτητα από τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Επίσης, η επενδυτική τράπεζα αναφέρει ότι τους προηγούμενους 12 μήνες είδε αποδόσεις 19,3% στην ενέργεια, 19,1% στα βιομηχανικά μέταλλα, 15% στα πολύτιμα μέταλλα, 4,8% στη γεωργία και αρνητική απόδοση 0,6% μόνο στην κτηνοτροφία.

Σύμφωνα με την Goldman, η πανδημία έφερε μια διαρθρωτική μεταβολή του τρόπου με τον οποίο οι κυβερνήσεις αλληλεπιδρούν με την οικονομία και η ζήτηση των εμπορευμάτων θα ενισχυθεί περαιτέρω από αναδιανεμητικές και περιβαλλοντικές πολιτικές.

Η τράπεζα προσθέτει ακόμα ότι τα πραγματικά επιτόκια είναι απίθανο να επιστρέψουν στα επίπεδα προ κρίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.