7ος χρόνος, ημέρα 2148η
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Γιατί είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το Bitcoin...

Γιατί είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το Bitcoin...

Μια ακόμα προσπάθεια να σπάσει το επίπεδο των 40.000 – 42.000 δολαρίων στο Bitcoin, παρά τη διάψευση της Amazon σχετικά με τις φήμες για την αποδοχή κρυπτονομισμάτων ως τρόπο πληρωμής μέχρι το τέλος του έτους. Από την άλλη και να υπήρχαν τα πλάνα, υπήρχε περίπτωση να τα ανακοινώσει - ίσως όμως δεν θα βιαζόταν να τα διαψεύσει…

Το μοτίβο ροής στην αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης παρέμεινε το ίδιο - ότι συνέβη πριν από το ράλι της Δευτέρας, ένα κύμα αγορών κλήσεων (πάνω από 2.000 $BTC στα strikes των 42k-44k σε λήξεις 3 εβδομάδων).

Επιπλέον, παρατηρήθηκε μια ασυνήθιστη άνοδος στο επιτόκιο δανεισμού περιθωρίου στο ανταλλακτήριο FTX που εκτοξεύτηκε στο 300%.

Πέρα από την τεχνική ανάλυση, η αίσθηση που μεταφέρεται από την αγορά ότι οι επενδυτές θα συνεχίσουν να αναζητούν ευκαιρίες εισόδου στο εύρος $30-40 χιλιάδων βραχυπρόθεσμα.

Τι μας καθιστά ιδιαίτερα αισιόδοξους για το $BTC;

Το τελευταίο 24ώρο παρατηρούμε μαζικές εκροές BTC (κρυπτονομίσματα που αφήνουν τα ανταλλακτήρια ). Πρόκειται κυρίως για θεσμικούς επενδυτές που μεταφέρουν τα νέα κρυπτονομίσματα που απέκτησαν για φύλαξη σε θεματοφύλακες που σχετίζονται με τα ανταλλακτήρια. Ιδιαίτερα έντονο το φαινόμενο στο Coinbase, και δεδομένων των όγκων αναμένουμε άμεσα ανακοίνωση κάποιας εταιρείας ή hedge fund που τοποθετήθηκε.

Τα ανταλλακτήρια δεν μετακινούν $BTC χωρίς σημαντικό λόγο για λόγους ασφαλείας και κόστους. Ξεκάθαρα σημάδια πως η προσφορά μειώνεται και η ζήτηση αυξάνεται. Επόμενος στόχος θα είναι το $BTC να δοκιμάσει τα 50K.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και insights έχει και η αναφορά Η1 που κατέθεσε το Coinbase. Σε γενικές γραμμές, το Ethereum ξεπέρασε την απόδοση των άλλων κρυπτονομισμάτων αναφοράς, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin στο πρώτο εξάμηνο, με το κρυπτονόμισμα να σημειώνει αύξηση 895% στην περίοδο των 12 μηνών σε σύγκριση με την ανατίμηση του bitcoin κατά 280%. Το Ethereum αυξήθηκε περίπου 210% κατά την περίοδο των 6 μηνών που έληξε στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Πολλοί παράγοντες συνέβαλαν στην υπεραπόδοση του Εthereum, κυρίως η αύξηση της χρήσης πρωτοκόλλων αποκεντρωμένης οικονομίας, τα οποία επικύρωσαν την αξία του δικτύου ως παγκόσμιο χρηματοοικονομική υποδομή για προγραμματιστές. Επιπλέον, η αισιοδοξία των επενδυτών αυξήθηκε καθώς το Ethereum μεταβαίνει στο ETH 2.0, το οποία αναμένεται να μετατρέψει το $ΕΤΗ σε αποπληθωριστικό κρυπτονόμισμα.

Συνολικά, το πρώτο εξάμηνο του 2021 επέφερε συνολική απόδοση της πενταετούς απόδοσης του Εthereum στο 17,962%. Πολλοί από τους μεγάλους θεσμικούς πελάτες του Coinbase - συμπεριλαμβανομένων των αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου, αλλά και των εταιρειών - αύξησαν ή πρόσθεσαν την έκθεση για πρώτη φορά στο Εthereum κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, καθώς πιστεύουν ότι το περιουσιακό στοιχείο έχει μακροπρόθεσμη ισχύ ισοδύναμη με το bitcoin, δίνοντας μια εξαιρετική ευκαιρία να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια τους.

Θα δούμε σύντομα κάποια έγκριση ETF στην Αμερική ;

Πολλές νέες αιτήσεις για ETF έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες από εταιρείες όπως η Global X, η Ark Investment Management, η VanEck και η Goldman Sachs.

Πάνω από δώδεκα αιτήσεις για την καταχώριση ενός bitcoin ETF έχουν καταρριφθεί στο παρελθόν από την επιτροπή βάσει των κανόνων ανταλλαγής «που έχουν σχεδιαστεί για την πρόληψη δόλιων και παραποιητικών πράξεων και πρακτικών, για την προστασία των επενδυτών και του δημοσίου συμφέροντος», ανέφερε η έκθεση.

Ωστόσο, τα στελέχη του Coinbase παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην αγορά κεφαλαίων αναμένουν μια ενδεχόμενη έγκριση ETF κρυπτονομισμάτων από τις ΗΠΑ, αλλά δεν διευκρίνισαν πότε. Σύμφωνα με την έκθεση πιστεύουν ότι η SEC θα μπορούσε να δώσει το «πράσινο φως» σε crypto ETFS το 2021 ή το 2022. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο.

Ο νέος πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, θεωρείται πιο έμπειρος στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και είναι πιο πιθανό από τους προηγούμενους προέδρους να επιτρέψει τη δημιουργία ενός ETF κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον, η επιθυμία για κρυπτονομίσματα αυξήθηκε πρόσφατα τόσο στους θεσμικούς επενδυτές όσο και στους επενδυτές λιανικής, με την αυξανόμενη ζήτηση για έκθεση χωρίς την ανάγκη άμεσης αγοράς, κατοχής ή πώλησης υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων.

Έντονο ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές

Ενώ η αγορά αλλάζει συνεχώς, η έκθεση του Coinbase ανέφερε ότι μια αυξανόμενη βάση θεσμικών επενδυτών άρχισε να ασχολείται με το crypto και η ρυθμιζόμενη αγορά προθεσμιακών συμβολαίων bitcoin έχει αυξηθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου, δίνοντας στον κλάδο περισσότερη αξιοπιστία. Όσον αφορά την ανάπτυξη, οι μηνιαίοι πλασματικοί όγκοι συναλλαγών της CME αυξήθηκαν από 6 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο του 2020 σε πάνω από 34 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο του 2021, αυξημένοι κατά 466% σε ετήσια βάση.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.