ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2016η
Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Ethereum και Dogecoin οδηγούν τις αγορές κρυπτονομισμάτων, πιέζοντας το Bitcoin

Ethereum και Dogecoin οδηγούν τις αγορές κρυπτονομισμάτων, πιέζοντας το Bitcoin

Συνεχίζει να σημειώνει νέα υψηλά καθημερινά τον τελευταίο μήνα το Ethereum, σε ένα ασταμάτητο ράλι που δείχνει ότι θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο, όταν αναμένεται η ενσωμάτωση του EIP1559 - που θα καταστήσει το Ether ως αντιπληθωριστικό κρυπτονόμισμα.

Βασική αιτία της ανόδου παραμένει η ίδια, τοποθετούνται χρήματα που δεν είχαν τοποθετηθεί μέχρι πρόσφατα στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Τα κρυπτονομίσματα πλέον πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τον επενδυτικό προϊόν με την πιο γρήγορη αύξηση αξίας στην παγκόσμια οικονομία, έχοντας αυξήσει τη συνολική τους κεφαλαιοποίηση από τα 100 δισ. δολάρια πριν 14 μήνες κατά 2,2 τρισ. δολάρια, δηλαδή στα 2,3 τρισ.

Ήδη η αγορά μιλάει για το σενάριο το Ethereum να συγκρίνεται πλέον με το Bitcoin, για το οποίο πολλοί δεν διστάζουν να προβλέπουν ότι θα έχει ίδια κατάληξη με τον χρυσό. Συγκεκριμένα να εισέλθει το Bitcoin σε μια μακρά περίοδο διόρθωσης, όπως το ίδιο οδήγησε τους τελευταίους 9 μήνες το χρυσό.

Σε κάθε περίπτωση, η τιμή του Ethereum ξεπέρασε τα 3.500 δολάρια στις 4 Μαΐου, ενώ οι επόμενες ημέρες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς δεν έχει ξεπεράσει ποτέ αυτά τα επίπεδα.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο το Ethereum σημειώνει άνοδο 36%, ενώ οι προσδοκίες των αισιόδοξων πλέον τοποθετούν το Ethereum στα 5.000 δολάρια.

Αντίστοιχα μεγάλη άνοδο σημειώνει και το Dogecoin που έσπασε το φράγμα των 0,50 δολαρίων για πρώτη φορά, καθώς καταγράφοντας ημερήσια κέρδη 38%, πλέον διαπραγματεύεται στα 0,58 δολάρια. Η άνοδος του ίσως οφείλεται στο ότι το αμερικανικό ανταλλακτήριο Gemini, αλλά και η ισραηλινή πλατφόρμα eToro πλέον υποστηρίζουν την διαπραγμάτευση του Dogecoin δίνοντας άμεση πρόσβαση σε μια πολύ μεγάλη βάση επενδυτών. 

Παράλληλα, οι συναλλαγές των futures του Ethereum την Δευτέρα ξεπέρασαν για πρώτη φορά αυτές του Bitcoin. Συγκεκριμένα στα τέσσερα κορυφαία ανταλλακτήρια - Deribit, Huobi, OKEx & ByBit - ο συνολικός κύκλος συναλλαγών του Ethereum πέρασε το 1,32 δισ. δολάρια, σε αντίθεση με τα 879,5 εκατ. δολάρια για το Bitcoin, αναλογία που προσεγγίζει το 50%. Σε μηνιαίο επίπεδο ωστόσο οι θέσεις Bitcoin ξεπερνούν κατά τέσσερις φορές τον όγκο συναλλαγών του Ethereum. 

Άλλωστε, σε ετήσιο επίπεδο το Ethereum έχει δώσει αποδόσεις πάνω από 1.400%, ενώ το Bitcoin περίπου 550%. 

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.