Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 δολαρίων ο χρυσός

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2019, 13:38 - Τελευταία ενημέρωση: 17:17
-A +A
Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 δολαρίων ο χρυσός

Ο εμπορικός πόλεμος κλιμακώνεται σχεδόν καθημερινά με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια την ώρα που τα κρατικά ομόλογα εισέρχονται όλο και πιο βαθιά σε αρνητικό έδαφος. Οι εξελίξεις αναγκάζουν τους επενδυτές να στραφούν στον χρυσό, η τιμή του οποίου ξεπέρασε σήμερα το επίπεδο των 1.500 δολαρίων για πρώτη φορά από το 2013.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου έφτασε έως και τα 1.522 δολάρια, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από το 2013, ενώ πλέον καταγράφει άνοδο της τάξης του 2% στα 1.513 δολάρια, με τους αναλυτές να εκτιμούν πλέον ότι το πολύτιμο μέταλλο θα διατηρήσει την ισχύ του για τους επόμενους 12 μήνες. Στα 1.502 η τιμή spot, με άνοδο 2%. 

Χρυσός

Παράλληλα, το ασήμι σημείωσε ράλι, με τις τιμές spot να ενισχύονται ώες και 2,2% στα 16,8082 δολάρια, υψηλό σχεδόν ενός μήνα. 

«Ο κόσμος βρίσκεται σήμερα σε αβέβαιη κατάσταση και ο χρυσός θα ωφεληθεί από αυτό το κλίμα», σημειώνει στο CNBC ο Χάουι Λι, αναλυτής της Oversea-Chinese Banking Corporation. «Βλέπουμε ένα τέλειο μείγμα συστατικών στο… χυτήριο: έχουμε χαμηλά επιτόκια, αδύναμο δολάριο, εμπορικές εντάσεις και γεωπολιτικές εντάσεις στον Περσικό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αβεβαιότητα αυξάνεται και κανείς πλέον δεν είναι σίγουρος για το τι θα συμβεί μέσα στους επόμενους μήνες. Κατά συνέπεια, οι επενδυτές που θέλουν να προφυλάξουν τα χρήματά τους βρίσκουν προστασία στο πιο παραδοσιακό καταφύγιο που είναι ο χρυσός. 

Ο χρυσός είναι το εμπόρευμα που έχει επωφεληθεί περισσότερο από την παγκόσμια αναταραχή που προκαλούν οι εμπορικές διαμάχες ΗΠΑ-Κίνας. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 23/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα