Έντονες διακυμάνσεις για το πετρέλαιο - Κέρδη 2%

Έντονες διακυμάνσεις για το πετρέλαιο - Κέρδη 2%

Έντονη μεταβλητότητα παρουσιάζουν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς παρά τις αρχικές απώλειες που άγγιξαν το 8%, πλέον διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε νωρίτερα έως και 8%, στα 18,19 δολάρια, ενώ αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 20,21 δολάρια/βαρέλι, με κέρδη 2,17% ή 0,43 δολάρια/βαρέλι.

Παράλληλα, άνοδο καταγράφει και η τιμή του βαρελιού του Brent που βρίσκεται στα 26,99 δολάρια, με κέρδη 2% ή 0,55 δολάρια/βαρέλι.

Το αργό πραγματοποίησε ράλι την περασμένη εβδομάδα μετά από κάποια σημάδια βελτίωσης της κατανάλωσης και την έναρξη της μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ + και άλλους παραγωγούς. Αυτός ο θετικός τόνος ωστόσο εξαλείφθηκε μετά από έρευνα του Bloomberg που έδειξε ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Απρίλιο σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Συνολικά οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν χωρίς κατεύθυνση την περασμένη εβδομάδα, παρότι τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία για τη δραστική μείωση της παραγωγής μαύρου χρυσού σε διεθνές επίπεδο, ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία στην αγορά, εν αναμονή της σταδιακής άρσης των περιορισμών και επανέναρξης της δραστηριότητας στις μεγάλες οικονομίες.