«Ένεση» 1,36 δισ. δολαρίων για την Suning από την Alibaba και το Πεκίνο

«Ένεση» 1,36 δισ. δολαρίων για την Suning από την Alibaba και το Πεκίνο

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Ζανγκ Ζιντονγκ εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 1,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Suning.com από μια ομάδα επενδυτών και το κινεζικό κράτος σε μια προσπάθεια διάσωσης ενός ακόμα υπερχρεωμένου ομίλου.

Ο όμιλος επενδυτών, με επικεφαλής την κρατική επιτροπή διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του Ναντζίνγκ και την επαρχιακή κυβέρνηση της Ζιανγκσου, θα πάρει μερίδιο 16,96% στην Suning.com, σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε γνωστή τη Δευτέρα. Στην διάσωση μετέχουν επίσης η Alibaba και οι κορυφαίοι κατασκευαστές κινεζικών συσκευών Midea και Haier, όπως και η εταιρεία smartphone Xiaomi.

Πριν την πανδημία, η Suning.com είχε αγοραία αξία περίπου 52 δισεκατομμυρίων γιουάν (8 δισεκατομμύρια δολάρια) αλλά εδώ και καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα.  Η εταιρεία στο σύνολό της έχει ένα ποσό 15.8 δις γουάν σε ομόλογα που πρέπει να καλυφθεί φέτος. Αυτό αφορά και τη Suning και το Suning.com. Η πλειοψηφία των μετόχων δέχθηκε να ανταλλάξει ένα 7.3% για ένα ομόλογο με ισχύ για δύο χρόνια. Τον Γενάρη η Suning ενημέρωσε πως είχε 376.5 δις μετοχές με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια. Τα χρέη της Suning δημιουργήθηκαν και από το γεγονός ότι βοήθησε την εταιρεία Evergrande Group από την πλήρη κατάρρευσή της.