Elliott Management: Πρωτοφανείς οι φούσκες στις μετοχές- Παγκόσμια Άγνοια κινδύνου το Bitcoin

Elliott Management: Πρωτοφανείς οι φούσκες στις μετοχές- Παγκόσμια Άγνοια κινδύνου το Bitcoin

Το «καμπανάκι του κινδύνου» χτυπά η Elliott Management του γνωστού επενδυτή Πολ Σίνγκερ η οποία προειδοποιεί για ένα σπάνιο συνδυασμό μετοχών χαμηλής ποιότητας, ακραίες αποτιμήσεις που δε δικαιολογούνται και απελπιστική έλλειψη κατανόησης των κινδύνων.

To hedge fund που διαχειρίζεται 38 δισ. δολάρια, εμφανίζεται άκρως επιφυλακτικό για το τι συμβαίνει αγορές αλλά και για το bitcoin στην επιστολή του Σίνγκερ προς τους μετόχους.

«Το πρόβλημα στον ορίζοντα αποτελεί έναν σπάνιο συνδυασμό τίτλων χαμηλής ποιότητας, συγκλονιστικά ακραίες αποτίμησης, υπερβολικές κεφαλαιουχικές δομές, έλλειψη έντιμων κερδών, απελπιστική έλλειψη κατανόησης των κινδύνων» αναφέρει η επιστολή του Σίνγκερ ο οποίος εμφανίζεται σκεπτικιστής ως προς την παρέμβαση της FED. 

«Το  αόρατο χέρι πίσω από όλα αυτά είναι, η Fed και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες που αντιγράφουν η μια την άλλη. Ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός θα συγκλονίσει όσους ασκούν πολιτική… δημοσιονομική ή νομισματική, τους χρηματιστές και επενδυτές ομολόγων», τονίζει.

Όσον αφορά το Bitcoin, o Αμερικανός επενδυτής σημειώνει «Το να κόψεις τα μαλλιά σου είναι μια επιλογή, αν και μόνο αν έχεις τα μαλλιά σου. Το Bitcoin και το δημόσιο χρέος αποτελούν την παγκόσμια άγνοια κινδύνου. Εμείς μπορούμε να σας πούμε ότι σας το είπαμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012, ο Σίνγκερ της προειδοποιούσε ότι η μόχλευση και η τεχνολογία του χρηματοοικονομικού συστήματος «θα χρησιμεύσουν ως επιταχυντής στην επόμενη κρίση».

AP Photo/Kevin Hagen