ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διατήρηση της ανοδικής τάσης με ανάκτηση των 900 μονάδων

Διατήρηση της ανοδικής τάσης με ανάκτηση των 900 μονάδων

Ανοδικό τέμπο χωρίς ωστόσο να υπάρξει ιδιαίτερη μεταβολή στα δεδομένα μας είχε η σημερινή συνεδρίαση, αφενός διότι η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε χαμηλή (περ. 58 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων πακέτων προσυμφωνημένων συναλλαγών ύψους 7,06 εκατ. ευρώ), όπως παρατηρήθηκε εξάλλου και στη διάρκεια όλης της εβδομάδας, αφετέρου διότι ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε εντός μικρού εύρους διακύμανσης.

Έτσι, μετά από οκτώ εναλλαγές προσήμου μέχρι τα μισά της συνεδρίασης, ο Δείκτης έκλεισε πολύ κοντά στα υψηλά ημέρας στις 901,6 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,74%.

Από τις μετοχές τις υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι 15 έκλεισαν ανοδικές, με αυτήν της Eurobank να πρωτοστατεί τόσο σε απόδοση (+3,74%) όσο και σε τζίρο (8,45 εκατ. ευρώ), ερχόμενη δεύτερη μετά από αυτήν της Alpha (80,86 εκατ. ευρώ).

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα, διότι μόλις 4 έκλεισαν πτωτικές (Avax -5.41%, Τ. Ολυμπιακή -1,69%, Infoquest -0,56% και MIG -0.4%), ενώ συνολικά 20 από τις 21 μετοχές που σημείωσαν σήμερα νέα υψηλά 52 εβδομάδων είναι μικρομεσαίες.

Σε κάθε περίπτωση, κινούμεθα με στόχο την περιοχή των 910 μονάδων, αναμένοντας για τη συνέχεια υψηλή μεταβλητότητα εν όψει των εξελίξεων με την ΑΜΚ της Alpha. Ακόμα κρισιμότερη είναι η επενδυτική συμπεριφορά σε εκείνα τα επίπεδα, διότι κατοχύρωση αυτών μπορεί να σαλπίσει την έντονη ανοδική συνέχεια, όπως δικαιολογείται και μακροοικονομικά.

Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, επιτεύχθηκαν οι προ ημερών τιθέμενοι στόχοι στην περιοχή των 900 μονάδων.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Γενικός μας έδωσε την 23η ανοδική εβδομάδα σε συνολικά 31 εβδομάδες, ένα στατιστικό που από μόνο του επιβεβαιώνει την πεποίθηση της υφιστάμενης ανοδικής τάσης. Εξάλλου, το επιχείρημα της ποιότητας αυτής εδράζει τόσο στη σημαντική διάχυση ρευστότητας σε κλάδους και μέγεθος εισηγμένων, όσο και στη μικρή ευαισθησία που επιδεικνύουν οι τίτλοι σε αρνητικά νέα.

Πρωταθλητής στην εβδομαδιαία απόδοση ήταν ο Καραμολεγκος, του οποίου η μετοχή κινήθηκε όπως αναμενόταν επιτυγχάνοντας +43,09%. Γενικά μιλώντας, η περιφέρεια είχε την τιμητική της, καθώς οι Λανακάμ, Δομική Κρήτης, Νίκας, Ίλυδα, Intralot, Φιερατέξ και Ευρωσύμβουλοι ήταν λίγες από τις περιπτώσεις με κέρδη άνω του 15%.

Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, η μετοχή της Motor Oil κέρδισε τις εντυπώσεις με κέρδη 8,78%, ενώ και η έτερη της ΕΛΠΕ κινήθηκε καλά (+4,68%). Καλή και η συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, κυρίως των ΕΤΕ (+6,85%) και Eurobank (+3,74%), συνυπολογίζοντας βεβαίως την ειδική συγκυρία της ΑΜΚ.

Στα αρνητικά, η μετοχή της ΔΕΗ χάλασε την τάση της, έχοντας μοναδικό ελαφρυντικό τους χαμηλούς τζίρους (70% του μεσοσταθμικού σήμερα) και χρειάζεται άμεση επαναφορά πάνω από τα 9 ευρώ για να μην μπει σε περιπέτειες.

Τέλος, προσοχή θέλει και η μετοχή της Viohalco, διότι κινδυνεύει κάτω από τα 4,60 ευρώ, όντας προσώρας σε στηρίξεις.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.