7ος χρόνος, ημέρα 2063η
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

Χαμηλές πτήσεις πάνω από τις 900 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Χαμηλές πτήσεις πάνω από τις 900 μονάδες στο Χρηματιστήριο

H χρηματιστηριακή εβδομάδα ξεκίνησε με άλλη μια, παρόμοια με τις αρκετές προηγούμενες, ηπίων τόνων συνεδρίαση, είτε από άποψη εύρους μεταβλητότητας (±5,88 μονάδες, από -0,04% έως +0,58%) είτε από άποψη όγκου συναλλαγών (μόλις το 42% του μεσοσταθμικού).

Ωστόσο, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κλείσει οριακά θετικός στις 902,02 μονάδες με κέρδη 0,05%, με μοναδικό ενδιαφέρον σε κάποιους μικρομεσαίους τίτλους που υπεραπέδωσαν, όπως αυτός της Intralot (+11.24%) του Νίκα (+10,53%) και των Πλαστικών Θράκης (+7,15%).

Σε κάθε περίπτωση, βρισκόμαστε σε τροχιά για την περιοχή των 910 μονάδων, όπου και θα αποφασιστεί η συνέχεια (ή όχι) της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης, με κύριο στόχο το επίπεδο των 1000-1040 μονάδων.

Από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας, η μετοχή της Alpha Bank πρωτοστάτησε, και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τις υπόλοιπες, κυρίως μεγάλης κεφαλαιοποίησης, αφού απορρόφησε 9,34 εκατ. ευρώ έναντι 3,38 της δεύτερης σε σειρά Eurobank.

Εξαιρετική ήταν η συμπεριφορά της μετοχής της ΚΡΙ ΚΡΙ (+2,33%, 7,92 ευρώ) που σημείωσε νέα ιστορικά υψηλά, έχοντας - ίσως - την πιο στιβαρή συμπεριφορά από όλες τις μετοχές στο ταμπλό όλα αυτά τα έτη.

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί η απόδοση της προαναφερθείσας μετοχής των Πλαστικών Θράκης, παρόμοια με νέα ιστορικά υψηλά. Αμφότερες έχουν απίθανες επιδόσεις, σε διαφορετική βεβαίως κλίμακα η καθεμία, και η συμπεριφορά τους στο ταμπλό δικαιολογείται από τα χρηματοοικονομικά τους αποτελέσματα.

Παραμένουμε να κοιτάμε θετικά το χρηματιστήριο, ευρισκόμενοι σε μια ατασική βραχυπρόθεσμη περίοδο, εν αναμονή κάποιου καταλύτη που μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση.

Με μία αύξηση του τζίρου, παράλληλα με κατοχύρωση σημαντικών επίπεδων, μπορεί να σημάνει την έναρξη νέου κύκλου, και καλό θα είναι οι εμπλεκόμενοι να ακολουθήσουν, αδιαφορώντας για τις έως τώρα υψηλότατες αποδόσεις, καθώς επέρχονται ακόμα μεγαλύτερες.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.