«Βουτιά» για τον Dow εν μέσω παγκόσμιας ανησυχίας για τον κορονοϊό

«Βουτιά» για τον Dow εν μέσω παγκόσμιας ανησυχίας για τον κορονοϊό

«Βουτιά» καταγράφει ο Dow Jones καθώς η εξάπλωση του κορονοϊού έχει προκαλέσει ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών, με αποτέλεσμα πρώτα οι ευρωπαϊκές αγορές και πλέον η Wall Street να σημειώνουν ισχυρές απώλειες.

Μέχρι τώρα, 81 νεκροί και 2.744 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο σύνολο της κινεζικής επικράτειας είναι ο νεότερος απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στην Κίνα, μετά τον εντοπισμό 769 νέων κρουσμάτων. Πάντως, δεν επιβεβαιώθηκε κανένας νέος θάνατος πέραν της επαρχίας Χουμπέι, της εστίας της μόλυνσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπου καταγράφηκαν 25 θάνατοι, αυξάνοντας το σύνολο των θυμάτων σε όλη την Κίνα σε 81. 

Την ίδια στιγμή, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν μεγάλες απώλειες καθώς οι φόβοι για οικονομική επιβράδυνση από τον κορονοϊό επιδεινώνονται. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,4%, ενώ ο κλάδος των πρώτων υλών υποχωρεί 3,5%. Οι περισσότεροι τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια διαπραγματεύονταν σε αρνητικό έδαφος.

Ακόμη, παρότι οι περισσότερες αγορές στην Ασία είναι κλειστές λόγω Πρωτοχρονιάς, ο Ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε περισσότερο από 2%, ενώ ο Topix σχεδόν 1,6%.

Σε αυτό το κλίμα, απώλειες 1,51% ή 438 μονάδες καταγράφει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones και διαμορφώνεται στις 28.551 μονάδες.

Ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 3.247 μονάδες με απώλειες 1,44% ή 47 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει πτώση 1,86% ή 171 μονάδες στις 9.146 μονάδες.