BofA: Το bitcoin ξεπέρασε τις εταιρείες τεχνολογίας σε θέσεις long τον Ιανουάριο

BofA: Το bitcoin ξεπέρασε τις εταιρείες τεχνολογίας σε θέσεις long τον Ιανουάριο

Οι θέσεις long στο bitcoin ξεπέρασαν τις αντίστοιχες των μετοχών τεχνολογίας τον Ιανουάριο, με διαχειριστές κεφαλαίων να επισημαίνουν στη μηνιαία έρευνα της Bank of America ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ήταν ο κλάδος με τη μεγαλύτερη ζήτηση τοποθετήσεων αυτό τον μήνα.

Ειδικότερα, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, οι εταιρείες τεχνολογίας έχασαν την πρωτοκαθεδρία σε θέσεις long, καθώς οι επενδυτές δήλωσαν ότι οι long στο bitcoin είχαν μεγαλύτερη ζήτηση. Στην τρίτη θέση του πλήθους τοποθετήσεων βρέθηκε το δολάριο ΗΠΑ αλλά με θέσεις short.

Παράλληλα, το 83% των επενδυτών εκτιμά ότι θα υπάρξει απότομη μεταβολή στην καμπύλη απόδοσης, ποσοστό ρεκόρ μεγαλύτερο από όσο είχε καταγραφεί μετά από γεγονότα όπως η κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, το «Taper Tantrum» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ το 2013 ή οι εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Ποσοστό επίσης ρεκόρ 19% των επενδυτών που ρωτήθηκαν, οι οποίοι σημειώνεται πως διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία άνω των 500 δισ. δολαρίων αθροιστικά, δήλωσαν ότι στην παρούσα φάση αναλαμβάνουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον συνηθισμένο.

Η προσδοκία για υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων βρίσκεται κοντά σε ιστορικά υψηλά, σημειώνει η BofA, με τους αναλυτές της τράπεζας να αναφέρουν ως κορυφαίους κίνδυνους για την οικονομία τα προβλήματα με τη διανομή των εμβολίων (30%), η χαλάρωση των αγορών περιουσιακών στοιχείων από την Fed (29%) και μια πιθανή φούσκα της Wall Street (18%).