Ασταμάτητη η «βουτιά» της τουρκικής λίρας

Ασταμάτητη η «βουτιά» της τουρκικής λίρας

Ισχυρές απώλειες καταγράφει για ακόμη μια ημέρα το νόμισμα της Τουρκίας, με την «βουτιά» να μην έχει τέλος, αγγίζοντας νέα χαμηλά επίπεδα μετά το νέο ιστορικό χαμηλό της Δευτέρας. 

Η τουρκική λίρα υποχώρησε έως και πάνω από 3% στα 5,43 ανά δολάριο, οδηγώντας τις ετήσιες απώλειες σχεδόν στο 30%, καθώς σύμφωνα με το Bloomberg, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως η τουρκική διπλωματική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον αρνήθηκε να δεσμευτεί για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, ενισχύοντας τις ανησυχίες για μια περαιτέρω επιδείνωση της διπλωματικής διαμάχης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία. 

Πλέον, καταγράφει πτώση 2,4% στα 5,40 δολάρια.

Εχθές, η τουρκική διπλωματική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Σάλιβαν.

Μετά από συνομιλίες που διήρκησαν μία ώρα, ωστόσο, δεν υπήρξαν ενδείξεις επίτευξης κάποιας προόδου.

«Διεξαγάγαμε επιπλέον συζητήσεις με Τούρκους αξιωματούχους. Οι συνομιλίες συνεχίζονται», ανέφερε η Χέδερ Νάουερτ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά τη συνάντηση.

Η λιτή ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ υπογράμμιζε ότι ο Σάλιβαν και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ που ηγείται της τουρκικής αποστολής «συζήτησαν μια ευρεία γκάμα διμερών ζητημάτων, ανάμεσά τους και του Μπράνσον».