Απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω της επανεκκίνησης των οικονομιών

Απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω της επανεκκίνησης των οικονομιών

Μικρή πτώση κατέγραψαν την Δευτέρα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση, καθώς η επανεκκίνηση των οικονομιών της Ευρωζώνης εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε απώλειες 0,32% και έκλεισε στις 374 μονάδες, με τον τεχνολογικό τομέα να καταγράφει πτώση 1,6%, ενώ άνοδο 1,6% σημείωσε ο χρηματοπιστωτικός κλάδος.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX διαμορφώθηκε στις 12.819 μονάδες, με απώλειες 0,22%, ενώ στην Γαλλία ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 5.175 μονάδες με πτώση 0,43%.

Πτώση κατέγραψε και ο δείκτης FTSE 100 στην Μεγάλη Βρετανία κλείνοντας στις 6.472 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB στην Ιταλία έκλεισε με κέρδη 0,22% στις 20.231 μονάδες. Τέλος, στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις μονάδες 7.896 μονάδες, με άνοδο 0,3%.

Στα εταιρικά νέα, πτώση άνω του 2% κατέγραψαν οι μετοχές της AstraZeneca μετά τις αναφορές πως έχει προσεγγίσει την αμερικανική αντίπαλη εταιρείας Gilead Sciences για μια ενδεχόμενη συγχώνευση με στόχο να δημιουργηθεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες φαρμάκου παγκοσμίως. Σε περίπτωση που η συγχώνευση προχωρήσει, οι δύο εταιρείες μαζί θα έχουν κεφαλαιοποίηση ύψους 232 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τέλος, στα μακροοικονομικά νέα, ιστορική «βουτιά» κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Απρίλιο, καθώς η πανδημία ανάγκασε τις επιχειρήσεις της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας να μειώσουν την παραγωγή τους. Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 17,9% σε σύγκριση με τον Μάρτιο, ενώ αναλυτές έκαναν λόγο για μείωση 16%.