Απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων

Απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων

Με μικρές απώλειες κινούνται οι ευρωαγορές καθώς υποχωρεί στις τάξεις των επενδυτών η αισιοδοξία για οικονομική ανάκαμψη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήδη να έχει χτυπήσει την πόρτα της Ευρώπης με σημαντική έξαρση των κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, η Γαλλία προχώρησε και αυτή με τη σειρά της σε εκ νέου επιβολή περιορισμών, με την κυβέρνηση να παρουσιάζει έναν χάρτη «επικίνδυνων ζωνών» κορονοϊού.

Παράλληλα, έδωσε περιθώριο ημερών στις τοπικές αρχές των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο προκειμένου να αυστηροποιήσουν τους περιορισμούς, διαφορετικά θα κηρυχθούν σε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1% με τον ταξιδιωτικό κλάδο να ηγείται των απωλειών με 2% και όλους τους άλλους να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,9% στις 12.526 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί κατά 0,9% στις 4.759 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 1,1% στις 5.834,25 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί σε ποσοστό 0,85%.