Απώλειες στη Wall εν αναμονή του πακέτου στήριξης

Απώλειες στη Wall εν αναμονή του πακέτου στήριξης

Με  σημαντικές απώλειες έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτες παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ψήφιση ενός νέου πακέτου στήριξης για την καταπολέμηση των συνεπειών που αφήνει στην αμερικάνικη οικονομία η πανδημίας. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές υπάρχουν ελπίδες για να έρθουν σε συμφωνία οι Δημοκρατικοί με τον Λευκό Οίκο λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου. Μάλιστα ένας σύμβουλος της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι δήλωσε μέσω twitter το Σάββατο το βράδυ ότι χρειάζονται 48 ώρες για να υπογραφεί η πολυαναμενόμενη συμφωνία. Οπότε, απομένει ακόμη ένα 24ωρο για να φανεί τι ακριβώς θα συμβεί.  

Την ίδια ώρα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων εταιρειών που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο και μπορούν να επηρεάσουν την πορεία των μετοχών στα ταμπλό. Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους 84 εταιρείες από τον S&P 500 και οχτώ από τον Dow Jones. 

Σε αυτό το κλίμα,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 410 μονάδες ή 1,44% και έκλεισε στις 28.195 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχασε 192 μονάδες ή 1,63%  στις 11.478 μονάδες. Ο S&P 500 56 μονάδες ή 1,63% 0,92% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 3.426 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της CVS Health Corp κέρδισε 1.4% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προσλάβει 15.000 αργαζόμενους πλήρους και μερικής απασχόλησης το τέταρτο τρίμηνο. 

Νωρίτερα με απώλειες έκλεισε η πλειοψηφία τωνε υρωαγορών με τον Stoxx 600 να χάνει 0,18%.