Απώλειες στη Wall εν αναμονή του πακέτου στήριξης

Απώλειες στη Wall εν αναμονή του πακέτου στήριξης

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον κλάδο της τεχνολογίας να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Η σημερινή συνεδρίαση εν μέσω διαπραγματεύσεων στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες του κορονοϊού. 

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται και όπως σημειώνουν οι αναλυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Ειδικότερα,  οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας κατέθεσαν την αναμενόμενη πρόταση τους για την στήριξη της οικονομίας τονίζοντας, ωστόσο, ότι το πακέτο που δεν θα υπερβαίνει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και θα είναι εν ολίγοις σαφώς κατώτερο από τη δέσμη μέτρων ύψους 3 τρισεκατομμυρίων που ζητούν οι Δημοκρατικοί.

Σε αυτό το κλίμα,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,8% ή 205 μονάδες στις 26.379 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,3% στις 10.402 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,6% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 3.218 μονάδες.

Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η 3M (-4,89%), η McDonald's (-2,04%) και η Cisco Systems Inc. (-1,9%).

Την ίδια ώρα  ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα 4,29 εκατ., ενώ οι νεκροί ξεπερνούν πλέον τους 148.000.

Νωρίτερα, με θετικό πρόσημο έκλεισαν τις συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αισιοδοξούν ότι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα ψηφιστεί το νέο πακέτο στήριξης.