Απώλειες 1% για το χρυσό με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα

Απώλειες 1% για το χρυσό με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές τους τα συμβόλαια του χρυσού, καθώς η «εκκίνηση» του νέου γύρου εταιρικών αποτελεσμάτων με τις θετικές επιδόσεις κολοσσών όπως η JP Morgan και η UnitedHealth έστρεψε το ενδιαφέρον των επενδυτών στις μετοχές.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1% ή 14,1 δολάρια και το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.483,5 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ακόμα μεγαλύτερες απώλειες, της τάξεως του 1,8% (32,6 σεντς) κατέγραψε το συμβόλαιο του ασημιού παραδόσεως Δεκεμβρίου, που ολοκλήρωσε στα 17,384 δολάρια ανά ουγγιά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το παλλάδιο «αψήφησε» τις πιέσεις που δέχτηκαν τα πολύτιμα μέταλλα και συνέχισε το ανοδικό μομέντουμ των τελευταίων ημερών καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό στα 1,696.6 δολάρια ανά ουγγιά.

Το εν λόγω μέταλλο, που χρησιμοποιείται στις εξατμίσεις οχημάτων για τον περιορισμό επιβλαβών εκπομπών, έχει κερδίσει περισσότερα από 300 δολάρια από τις αρχές Αυγούστου, όταν και είχε υποχωρήσει σε χαμηλό δύο μηνών.