Αντίδραση με κέρδη άνω του 1% για τη Wall Street

Αντίδραση με κέρδη άνω του 1% για τη Wall Street

Κέρδη καταγράφουν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια προσπάθεια αντίδρασης μετά από σημαντικές απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,88% στις 32.506 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 1,94% στις 11.888 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 1,25% στις 4.058 μονάδες.

Είναι ενδεικτικό ότι ο S&P 500 ήδη καταγράφει το μεγαλύτερο αρνητικό εβδομαδιαίο σερί από το 2011 ενώ οι επτά διαδοχικές εβδομάδες απωλειών για τον Dow Jones έχει να σημειωθεί από το... μακρινό 2001.

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές στο CNBC οι τελευταίες τρεις ημέρες στη Wall Street ήταν «φυσιολογικές» σε σύγκριση με την κατρακύλα των προηγούμενων εβδομάδων γεγονός που έκανε τους επενδυτές να αναθαρρήσουν.

Στο μεταξύ επενδυτές και αναλυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη σημερινή τοποθέτηση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ ο οποίος ενδέχεται να αποκαλύψει τα επόμενα σχέδια της Κεντρικής Τράπεζας σε συνέδριο της Wall Street Journal.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό εξακολουθούν να υπάρχουν στις τάξεις των επενδυτών καθώς βλέπουν ορατό τον κίνδυνο οικονομικής ύφεσης.

Στα μάκρο της ημέρας, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,9% τον Απρίλιο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Το μέγεθος αυτό συνέπεσε με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις