Άνευρη συνεδρίαση στη Wall Street - Κέρδη από τον κλάδο τεχνολογίας

Άνευρη συνεδρίαση στη Wall Street - Κέρδη από τον κλάδο τεχνολογίας

Νέα άνοδο κατέγραψαν την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς ο τεχνολογικός κλάδος ανακάμπτει σταδιακά από τις ισχυρές απώλειες που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve αύριο το απόγευμα.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινήθηκε οριακά ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στις 27.995 μονάδες, ενώ άνοδο 0,49% κατέγραψε ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 στις 3.400 μονάδες.

Τέλος, νέα κέρδη σημείωσε ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος κέρδισε 1,21% στις 11.190 μονάδες.

Στο ταμπλό, κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των Microsoft και Amazon κατά 1,6% και 1,7% αντίστοιχα, ενώ η και Alphabet κέρδισε 1,7%.

Κέρδη 4,1% σημείωσε και η μετοχή του Netflix, ενώ εκείνη του Facebook 2,4%.

«Άλμα» 7,2% πραγματοποίησε η μετοχή της Tesla, η οποία κατά την χθεσινή συνεδρίαση κατέγραψε κέρδη άνω του 12%.

Στα μάκρο της ημέρας, θετικά αποτιμάται η άνοδος των λιανικών πωλήσεων στην Κίνα τον Αύγουστο κατά 0,5%, ενώ οι θετικές εξελίξεις αναφορικά με την δημιουργία εμβολίων κατά του κορονοϊού επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις των επενδυτών, οι οποίοι αισιοδοξούν πως μέχρι το τέλος του έτους, τουλάχιστον ένα πειραματικό εμβόλιο θα έχει λάβει την έγκριση των αρμοδίων αρχών για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.