Αισιόδοξοι μακροπρόθεσμα, επιφυλακτικοί βραχυπρόθεσμα για το ΧΑ

Αισιόδοξοι μακροπρόθεσμα, επιφυλακτικοί βραχυπρόθεσμα για το ΧΑ

Η εβδομάδα έκλεισε βρίσκοντας τον ΓΔ στις 588,10 μονάδες με άνοδο 3,27% (ο 25αρης +3,9%) παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν είτε λόγω της επερχόμενης δέσμης μέτρων κοινωνικού εγκλεισμού είτε και της μεταβλητότητας διεθνώς κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ.

Οι μέτριοι όγκοι συναλλαγών τόσο στο σύνολο της αγοράς όσο και στις επιμέρους εισηγμένες δεν προδιαθέτει για αλλαγή της κατάστασης, υπενθυμίζοντας ότι προηγήθηκε διάσπαση του πλαγιοανοδικού 3μηνου σχηματισμού μετά την απώλεια της περιοχής των 620 μονάδων.

Η επιστροφή σε αυτά τα επίπεδα και υπό προϋποθέσεις, είναι πιθανό να σηματοδοτήσει ρευστοποιήσεις μεγαλύτερου εύρους, καθότι τεχνικά συνηθίζονται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Παρόλα αυτά παραμένουμε αισιόδοξοι μεσοπρόθεσμα, διότι αφενός οι εταιρίες επι μέρους, και ιδίως εκείνες στις οποίες αναφερόμεθα σποραδικά καθημερινά, παρουσιάζουν αξιοπρεπέστατη συμπεριφορά, αφετέρου όσο ο Γενικός Δείκτης δεν καταγράφει επίπεδα κάτω των 550 μονάδων έχει κάθε δικαιολογία να επανέλθει άνω των 670 μονάδων.

Αρκετές ήταν οι άξιες λόγου μετοχές αυτής της εβδομάδας, όπως λ.χ η Entersoft (στήριξη 1,60 ευρώ), το ΚΡΙ-ΚΡΙ (στήριξη 6 ευρώ), ο ΟΤΕ (ακριβώς κάτω από την αντίσταση των 12,60 ευρώ), ο Σαράντης (στήριξη 8,40 ευρώ), ο όμιλος του Στασινόπουλου (Βιοχάλκο στήριξη 2,60 ευρώ, ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ στήριξη 1,30 ευρώ), ο Μυτιληναίος (πάνω στην αντίσταση των 9,80 ευρώ), η Τέρνα Ενεργειακή (στήριξη 11,13 ευρώ), η Epsilon (στήριξη 2,77 ευρώ), ο Παπουτσάνης (στήριξη 2,22 ευρώ) και τα Πλαστικά Θράκης (στήριξη 2,65 ευρώ).

Αντίθετα, απογοητευτική η εικόνα για τα ΕΧΑΕ και για τα διυλιστήρια (ΕΛΠΕ και ΜΟΗ).

Στον τραπεζικό κλάδο, παρόλο που αναχαιτίστηκε η βίαιη πτώση με παράλληλη καταγραφή νέων ιστορικών χαμηλών, παραμένουμε εξαιρετικά διστακτικοί αναμένοντας και τις εξελίξεις από την Πειραιώς. Η ΕΤΕ, παρά το σενάριο της πώλησης της Ασφαλιστικής, δεν κατάφερε να επιτύχει κάτι αξιοπρόσεκτο, και στο σύνολο ο ΔΤΡ βρίσκει σημαντικές αντιστάσεις στην περιοχή των 260 μονάδων.

Στην αγορά εισηγμένων ομολόγων συνεχίζουν να ξεχωρίζουν αυτά της Coral και του Φουρλή, ενώ ενδιαφέρον έχει το στοίχημα τοης ανταλλαγής μεταξύ των δύο εκδόσεων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Το spread του 10ετούς συντηρήθηκε ελεγχόμενο χωρίς να προδιαθέτει για επερχόμενο κίνδυνο, και αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη εβδομάδα ώστε να δούμε και τα τελικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ ώστε να κρίνουμε για την πορεία της μεσοπρόθεσμης νομισματικής πολιτικής.

Αποποίηση ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.