7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Αισιοδοξία και βαθύ πράσινο στις αγορές κρυπτονομισμάτων

Αισιοδοξία και βαθύ πράσινο στις αγορές κρυπτονομισμάτων

Αρκετοί πανικοβλήθηκαν, ορισμένοι βιάστηκαν να κάνουν επικήδειο (ξανά) στις αγορές κρυπτονομισμάτων, και μερικοί βρήκαν την ευκαιρία να ενισχύσουν το επενδυτικό τους portfolio εκμεταλλευόμενοι την διόρθωση. 

Αέρας αισιοδοξίας και βαθύ πράσινο είναι αυτό που χαρακτηρίζει σήμερα της αγορές των κρυπτονομισμάτων. 


Οι καταθέσεις $BTC στα ανταλλακτήρια από επενδυτές whales μειώθηκαν αισθητά. Παρατηρώντας τα ιστορικά δεδομένα βλέπουμε ότι δεν έχει προσεγγίσει ή ακόμα καλύτερα ξεπεράσει το προηγούμενο υψηλό. 

Αντίστοιχα δεδομένα παρατηρώντας τις εισροές/ εκροές από το ανταλλακτήριο Huobi που είναι από τα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια στην Κίνα, και συγκεκριμένες στις κοινότητες των miners, παρατηρούμε πως η “Κίνα” αγοράζει την διόρθωση.

Συγκεκριμένα παρατηρούμε τα εξής δεδομένα: αύξηση του αριθμού των καταθέσεων σε stablecoins (προϊδεάζει ως βασικό σκοπό την αγορά κρυπτονομισμάτων) και παράλληλα αισθητή μείωση των καταθέσεων νέων BTC - συγκεκριμένα παρατηρείται ότι BTC γίνονται ανάληψη (που προϊδεάζει για μακροπρόθεσμες θέσεις). 

Το Bitcoin κλείνει το τελευταίο 24 ώρο με άνοδο 17.2% στα $38.000, ενώ εκρηκτική άνοδο σημειώνει το $ΕΤΗ ξεπερνώντας το 36.5% στα $2500. 

Όπως παρατηρούμε για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο το Open Interest των αγορών futures, πέφτει κάτω από τα $11 δις που σημαίνει οι αγορές πλέον βασίζονται λιγότερα σε θέσεις με υψηλή μόχλευση. 

Στα νέα της ημέρας, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτές Ray Dalio, ανακοίνωσε πως έχει στην κατοχή του Bitcoin. Η βασική ανησυχία του είναι η νομοθεσία από τις κυβερνήσεις, ενώ χαρακτηρίζει τα μετρητά ως σκουπίδια. Ο ιδρυτής της Bridgewater Associates θεωρεί δεδομένη την περαιτέρω υποτίμηση του δολαρίου σε επίπεδα που είχαμε δει για τελευταία φορά το 1971, ενώ θεωρεί πως η Κίνα πλέον απειλεί την πρωτοκαθεδρία του δολαρίου. Ο ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund παγκοσμίως θεωρεί πως το ενδιαφέρον του προς το Bitcoin είναι περισσότερο διερευνητικό. 

Στην τελευταία της αναφορά, η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα θεωρεί πως παρά το ανανεωμένο ενδιαφέρον των επενδυτών για τις αγορές κρυπτονομισμάτων, αυτά δεν αποτελούν συστημικό κίνδυνο για τις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές, ωστόσο συνεχίζει να συγκαταλέγει τα κρυπτονομίσματα στις αγορές bubble. 

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.