Αισιοδοξία για το νέο πακέτο στήριξης και νέο ρεκόρ για τον Nasdaq
Wall Street

Αισιοδοξία για το νέο πακέτο στήριξης και νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

Ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινήθηκαν την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, ενώ σε εξέλιξη συνεχίζουν να βρίσκονται οι συνομιλίες μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων σχετικά με το νέο πακέτο τόνωσης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 26.830 μονάδες, ενισχυμένος κατά 165 μονάδες ή 0,62%, ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκε και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που διαμορφώθηκε στις 3.306 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,36%.

Τέλος, νέα ιστορικά υψηλά για ακόμη μία φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα κατέγραψε ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος σημείωσε άνοδο 0,35% και έκλεισε στις 10.941 μονάδες.

Στο ταμπλό, κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών, οδηγώντας τον Nasdaq στο 30οστό ρεκόρ του μέσα στο 2020. Η μετοχή της Netflix κατέγραψε κέρδη 2,2%, ενώ κατά 0,6% ενισχύθηκε η μετοχή της Apple. Στον αντίποδα, απώλειες 0,6% σημείωσε η μετοχή της Alphabet, ενώ η μετοχή της Facebook υποχώρησε κατά 0,85%.

Στο μέτωπο των διαβουλεύσεων μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ, μετά από ένα ακόμα σαββατοκύριακο άκαρπων συνομιλιών, οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και οι ηγέτες των Δημοκρατικών «κάθονται» εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας. 

Η βασικότερη διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι η επέκταση του βοηθήματος ανεργίας, το οποίο έληξε στα τέλη Ιουλίου, αφήνοντας περίπου 30 εκατομμύρια Αμερικανούς χωρίς τα 600 αναγκαία δολάρια ανά εβδομάδα. 

Εν τω μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε χθες ότι, παρά τις ισχυρές ελπίδες για εμβόλιο, είναι πιθανόν να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για την COVID-19" και ότι ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς, καθώς την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκε ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων διεθνώς.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Booking υποχωρεί κατά 0,56% με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας που θα αντιστοιχούν στο 25% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού της που αποτελείται αυτή τη στιγμή από 17.000 υπαλλήλους, λόγω της μειωμένης ζήτησης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον δείκτη του Hong Kong να κάνει άλμα 2%.

AP Photo/Mark Lennihan