'Ηπιες απώλειες για το ευρώ εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ

'Ηπιες απώλειες για το ευρώ εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ

Ήπιες απώλειες καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν, εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αργότερα σήμερα.

Ειδικότερα, το ευρώ υποχωρεί 0,2% έναντι του δολαρίου, στα 1,0588 δολάρια, ενώ διαμορφώνεται στα 130,6 γεν με πτώση της τάξης του 0,1%.

Η ΕΚΤ εκτιμάται πως θα ανακοινώσει διεύρυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, ύψους 60 δισ. ευρώ, και επιπλέον μείωση κατά 0,1% ή 0,2% στο επιτόκιο καταθέσεων.

«Κάποιοι αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος εκτιμούν πως τα περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης της ΕΚΤ έχουν ήδη συμπεριληφθεί στις αντιδράσεις των αγορών, οπότε αναμένουν πως το ευρώ θα ανακάμψει προσωρινά μετά τις ανακοινώσεις», ανέφερε στο MarketWatch ο Osamu Takashima, στρατηγικός αναλυτής της Citigroup Global Markets στην Ιαπωνία.

Εχθές, το ευρώ κινήθηκε κοντά σε χαμηλά επτάμισι μηνών έναντι του δολαρίου, έπειτα και από τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, σχετικά με τις προοπτικές αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, όπου αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά η απόκλιση μεταξύ των νομισματικών πολιτικών των δύο νομισμάτων. Οι δηλώσεις της ώθησαν το ευρώ στα 1,055 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου.