Το «όχι» που θα τσακίσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ερχόμενη Παρασκευή, η Βουλή των Ελλήνων καλείται να υπερψηφίσει ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο:« Μέριμνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων Οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις». 

Μεταξύ των πολλών άρθρων, το άρθρο 9 του νομοσχεδίου προβλέπει τη σύσταση του ΕΛΠΠΑ, ενός Ειδικού Λογαριασμού Πρόνοιας  Πολεμικής Αεροπορίας. Στο άρθρο 10 αναφέρεται ότι σκοπός του ΕΛΠΠΑ είναι η οργάνωση και η ενάσκηση της αλληλοβοήθειας  στο εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και στα μέλη των οικογενειών τους, με την παροχή βοηθημάτων που δεν αναγνωρίζει το Δημόσιο καθώς και συμπληρωματικού βοηθήματος για δαπάνες που αναγνωρίζει το Δημόσιο. 

Συγκεκριμένα: Δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης, έκτακτα βοηθήματα για κάλυψη αναγκών υγείας, δαπάνη εξόδων παιδικών κατασκηνώσεων, δαπάνη εξόδων δικηγορικής αμοιβής, άτοκα δάνεια για έκτακτες ανάγκες. 

Ανάμεσα τους και η δαπάνη για τα έξοδα κηδείας. 

Η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου θα διεξάγεται ενώ οι οικογένειες, οι συνάδελφοί τους, οι ένοπλες δυνάμεις, η χώρα ολόκληρη, θα αποχαιρετά με οδύνη, τιμή και ευγνωμοσύνη τον 31χρονο σμηναγό  Στάθη  Τσιτλακίδη και θα έχει ήδη κηδέψει τον μόλις 29 ετών Υποσμηναγό Μάριο- Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Τους δυο πιλότους που σκοτώθηκαν με το μοιραίο Φάντομ στα ανοιχτά της Ανδραβίδας. Υπέρ της πατρίδας και όχι εξαιτίας της, όπως χολερικά σχολίασε ένας από τους λιγοστούς εντεταλμένους εθνομηδενιστές και υπηρέτες αλλότριων επιδιώξεων.  

Απ’ αυτή ακριβώς την ψηφοφορία, αρχίζει και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινοβουλευτική απεργία του, υλοποιώντας την απόφαση του προέδρου  και πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Η ακραία πολιτική επιλογή όπως την χαρακτήρισε με την αξιοθαύμαστη παρρησία του ο κ. Δημήτρης Στούμπος - ο τελευταίος ίσως εναπομείνας από την φρουρά της ιστορικής Αυγής – επιφέρει την πρώτη απρόβλεπτη συνέπεια στην αξιωματική αντιπολίτευση.  

Ο εισηγητής του νομοσχεδίου κ. Γιώργος Τσίπρας ως αρμόδιος τομεάρχης άμυνας και εξάδελφος του προέδρου, θα πρέπει να ανακοινώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί και δεν ψηφίζει, ούτε την ενίσχυση της δαπάνης για τα έξοδα κηδείας των πεσόντων πιλότων της πολεμικής αεροπορίας. 

Δεν θα είχαν φανταστεί πότε όσοι σκέφτηκαν και εισηγήθηκαν αυτό το σχέδιο ακραίας αντιπολίτευσης  ότι θα φτάσει τόσο γρήγορα και μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η «Νέμεσις» για τον ακραίο λαϊκισμό τους. 

Θα φορτωθούν προεκλογικά και με τη βαριά «κατηγορία», ότι αφού καταψήφισαν πρώτα όλες τις κρίσιμες επιλογές για την αμυντική θωράκιση της χώρας, αρνούνται τώρα τη στήριξη στους χιλιάδες ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και στους ήρωες του ακήρυχτου πλην υπαρκτού πολέμου, με τη γείτονα. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολλές διεξόδους από το αδιέξοδο στο οποίο έθεσε τον εαυτό του και το κόμμα του. 

 'Ή θα κάνει πίσω ή θα επιμείνει αναμένοντας να δει πόσο βαρύ ηθικό και πολιτικό τίμημα θα κληθεί να καταβάλλει.