Ο «κακός» λύκος της Ν.Δ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καίει και τα τελευταία του «καύσιμα», τρέφοντας ελπίδες μάλλον φρούδες, ότι στη Ν.Δ θα τρελαθούν όλοι μαζί, πρώην και νυν, πρόεδροι και πρωθυπουργοί, θα σφαχτούν οι Μητσοτακικοί, οι Καραμανλικοί και οι Σαμαρικοί και θα δωρίσουν τη νίκη, και την εξουσία στον…Παύλο Πολάκη, στο Χρήστο Σπίρτζη και στους άλλους εκλεκτούς συνοδοιπόρους του Αλέξη Τσίπρα.

Στις τελευταίες περιοδείες του σε νομούς, που η Ν.Δ παραδοσιακά έχει ισχυρά ερείσματα εμφανίζεται να παρακαλεί τους ψηφοφόρους της συντηρητικής παράταξης να αποτάξουν τον αρχηγό του κόμματός τους. Γαλίφικα, οι «Κυρ Παντελήδες», και τα «δεξιά φασισταριά» μετατρέπονται αίφνης σε ανθρώπους με αξιοπρέπεια και αρχές που δεν «τους πρέπει» και δεν τους αξίζει ο Μητσοτάκης!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαλέξει και στο πρόσφατο παρελθόν - το 2016 - τον αντίπαλο που επιθυμούσε από τη Ν.Δ, αλλά η βάση και η περίμετρος των φίλων της συντηρητικής παράταξης του επιφύλαξαν τη μεγαλύτερη και την πλέον δυσάρεστη έκπληξη, στο πρόσωπο του σημερινού αρχηγού της.

Έκτοτε ως αλογόμυγα στα δύσκολά του, τσιγκλάει τους αντι- μητσοτακικούς, που θεωρεί ότι αφθονούν στη Νέα Δημοκρατία. Κάνει πάλι λάθος εκτίμηση.

Οι περισσότεροι απ’ αυτούς ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν. Στα κρυφά ή στα φανερά.

Οι κανονικοί συντηρητικοί ψηφοφόροι, οι μη χούλιγκανς των βαριών επωνύμων αποτρέπουν τις διαιρέσεις – πραγματικές ή ανύπαρκτες – και επιβάλουν στους αρχηγούς μια παράδοση η οποία δεν υπάρχει σε κανένα άλλο κόμμα στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός που χάνει εκλογές, φεύγει από πρόεδρος, παραμένει όμως ως εξέχων μέλος της Κ.Ο και του κόμματος.

Δεν υπόκειται σε λοβοτομή.

Ούτε υποχρεώνεται στη σταλινική σιωπή και συμπόρευση για να μην υποδειχθεί ως «υπονομευτής» και συνωμότης κατά του κόμματος.

Σε μια παλιότερη περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ελπίδα πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα μπορούσε να σπάσει η ΝΔ, σε κομμάτια, ο Αντώνης Σαμαράς σε μια συνέντευξή μας στον «Φιλελεύθερο» μου είχε πει «Όλοι ξέρουν πως βοήθησα ενεργά για την νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις. Και στις εθνικές εκλογές, και στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν υπάρχει κανένας, λοιπόν, κακός λύκος. Απλώς κάποιοι αναζητούν Κοκκινοσκουφίτσες για να υπονομεύσουν την ενότητα της παράταξης…Αλλά δεν θα τους περάσει...Έχω ήδη αποδείξει ότι στήριξα την παράταξη στα δύσκολα».

Το ίδιος είπε και χθες χειροκροτούμενος από σύμπασα τη Ν.Δ

Κακώς δεν είχε στείλει και προσκλήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Εικάζω ότι κρυφογελάει που από χθες τον αποθεώνουν τα μέσα και τα στελέχη του που διακινούσαν τη σκευωρία με τις τροχήλατες βαλίτσες και τους κουκουλοφόρους μάρτυρες...